• La seu de la nova Delegació del Govern de la Generalitat a Roma, amb Luca Bellizzi al capdavant, ja és operativa des del dia d’avui
  • La Delegació del Govern a Àustria, que tindrà la seu a Viena, entrarà en funcionament en les properes setmanes
Secretaria d'Afers Exteriors i UE
La Delegació del Govern a Itàlia ha obert aquest matí les seves portes a Roma. Des d’avui, aquesta delegació del Govern a l’exterior encapçalada per Luca Bellizzi ja està plenament operativa. Des de Roma, aquesta Delegació representa oficialment el Govern de Catalunya davant del govern d’Itàlia, així com davant d’altres governs descentralitzats en aquest país. A més, la nova delegació té per objectiu promoure i coordinar la col·laboració de la Generalitat amb els organismes internacionals amb seu a Itàlia que tinguin un interès rellevant per a Catalunya.
 
A banda d’establir un canal de comunicació directa i sense intermediaris en relació al procés polític català amb els govern italià, els nou delegat a Roma, Luca Bellizzi, té la missió de fomentar i defensar els interessos catalans. Així, una part significativa de la seva tasca serà el foment de la internacionalització de l’economia catalana, la projecció de la llengua i la cultura catalanes, la promoció del turisme cap a Catalunya i el suport a les comunitats catalanes exteriors.
 
De la seva banda, el Govern continua treballant perquè la Delegació del Govern a Àustria, amb seu a Viena, estigui plenament operativa durant les properes setmanes.
 
El delegat del Govern a Itàlia
 
Luca Bellizzi (1973) és doctor en Ciències Polítiques per la Università degli Studi di Milano. És director executiu d’una empresa de promoció i gestió immobiliària i ha treballat anteriorment en l’àmbit de les relacions públiques per a diverses firmes del nord d’Itàlia. Bellizzi és membre del Financial Advisory Committee de l’Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE), de la Junta Directiva del Consell Català del Moviment Europeu i membre de la Secretaria de Relacions Internacionals de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

1  

Imatges

La Delegació del Govern a Itàlia

La Delegació del Govern a Itàlia 127