L’Associació Europea del Carnet Jove (EYCA, per les seves sigles en anglès) ha premiat per segon any consecutiu el programa Carnet Jove que ofereix el Departament de Benestar Social i Família a través de l’Agència Catalana de la Joventut.
 
Si l’any passat el premi va ser pel Programa Social Connectat, destacant les Beques Carnet Jove, enguany l’EYCA Excellence Award ha estat “per l'àmplia gamma de descomptes i avantatges” que ofereix el Carnet Jove, “tant en qualitat, com també en quantitat, que fan d'aquesta organització un model per tractar de seguir, especialment reforçada amb l'existència del Pack Jove Virtual”. En els dos casos el premi ha estat en la categoria de “Beneficis i descomptes de qualitat”.
 
Els Premis d’enguany es van fer públics dissabte passat en la Cerimònia dels EYCA Excellence Awards, que té lloc anualment al mateix temps que se celebra la Conferència Anual de l’EYCA, on es treballen i es posen en comú diferents accions i projectes d’interès per l’organització i els seus membres, i l’Assemblea anual de l’EYCA, on es prenen les decisions estratègiques de l’associació.
 
Enguany, la 31ena Conferència Europea del Carnet Jove s’ha celebrat del 11 al 13 de juny a Göteborg, amb el tema principal “El Carnet Jove Europeu: Més enllà de les fronteres, el carnet jove com a eina de política social dels joves”. En el marc de la conferència s’ha celebrat la Cerimònia de l’EYCA dels Premis a l’Excel·lència en el qual es reconeixen els èxits de les organitzacions d'aquesta associació.
 
Les candidatures nominades han estat 27, per a un projecte d'excel·lència que s'ha realitzat en els últims 12 mesos. Durant les setmanes anteriors a la conferència les organitzacions han emès els seus vots. Hi ha sis categories de premis definits pels EYCA Standards of Excellence i cada organització membre pot emetre un sol vot per categoria.
 
80.000 descomptes en 40 països
 
El Carnet Jove de Catalunya està integrat en l’EYCA, a través de la qual s’homologuen més de 70 Carnets Jove arreu d’Europa. Això fa possible que més de 5.000.000 de joves europeus es puguin beneficiar de més de 80.000 descomptes en més de 40 països.
 
L’EYCA té per objectiu promoure la mobilitat i la ciutadania activa dels joves, entre d’altres, i compte amb el recolzament del Consell d’Europa.