TES
Josep Enric Llebot, aquest matí durant l'explicació de l'Ecodiscat a Brussel·les.
  • Josep Enric Llebot participa en una jornada a la Delegació del Govern de la Generalitat davant la UE sobre el paper de l’ecodisseny en l’economia circular
 
El secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, ha presentat avui a Brusel·les l’Estratègia catalana d’ecodisseny per a una economia circular i ecoinnovadora (Ecodiscat), que va aprovar el Govern aquest passat 2 de juny. L’ecodiscat és una eina d’ecoinnovació per promoure una manera sostenible de produir i consumir i incentivar la incorporació del disseny ecològic en el procés productiu i crea un marc estable per establir sinèrgies entre tots els agents implicats en els sistemes de producció i consum, incloses les universitats i els centres de recerca. Llebot ho ha presentat en la jornada “El rol de l’ecodisseny en l’economia circular”, organitzada pel CADS i el mateix Departament de Territori i Sostenibilitat, a la Delegació del Govern de la Generalitat davant la UE, a Brussel·les, en col·laboració amb el Barcelona Centre de Disseny (BCD), la xarxa European Environment and Sustainable Development Advisory Councils (EEAC) i l’Association for Cities and Regions for Recycling and Sustainable Resource Management (ACR+).
 
L’estratègia té com a principal finalitat contribuir a l’eficiència en l’ús dels recursos i a la reducció de l’impacte ambiental al llarg de tot el cicle de vida de productes, serveis i activitats. Els elements clau són l’ecoinnovació i la incorporació de tecnologies netes.
 
Així mateix, l’estratègia busca contribuir a la competitivitat de les empreses i organitzacions a través de l’ús eficient dels recursos i el desenvolupament de nous productes i serveis eficients i sostenibles, que són la clau d’aquesta competitivitat. També estableix actuacions per incrementar l’oferta de productes i serveis més sostenibles i actuacions per fomentar la demanda.
 
L’Espai Catalunya-Europa acull l’exposició Disseny per al Reciclatge
 
D’altra banda, l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha muntat una exposició itinerant  a l’Espai Catalunya Europa de Brussel·les que recull les candidatures guanyadores de l’edició 2013 del Premi Disseny per al Reciclatge, lliurat el 15 d’octubre de 2013. Aquesta exposició es podrà veure entre el 8 i el 30 de juny.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 133

Foto

Foto
JPG | 597