Trithemis annulata. Autor: Pere Luque
Trithemis annulata. Autor: Pere Luque
El curs Insectwatching pretén aproximar al coneixement dels insectes del Delta i observar la gran diversitat d'insectes dels diferents ambients deltaics, des dels ullals de Baltasar fins a les platges del Trabucador
 
El Parc Natural del Delta de l’Ebre, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, organitza, amb el suport de Picampall (l’Associació Ornitològica de les Terres de l’Ebre) i amb la col·laboració del Museu de les Terres de l’Ebre, el curs “Insecwatching: descobrim 30 insectes del Delta”.
 
Un dels valors més desconeguts del Delta és el de la seva fauna invertebrada. El curset es planteja l’objectiu de donar a conèixer una part d’aquesta fauna, els insectes, i poder descobrir les 30 espècies més emblemàtiques d’aquest espai natural. 30 insectes imprescindibles de conèixer per la seva singularitat, la seva raresa o fins i tot per la seva quotidianitat.
 
Algunes d’aquestes espècies, les podrem trobar en la sortida de camp, però altres ens seran presentades a la part teòrica, ja que no es poden trobar al medi durant el mes en què es realitza la sortida.
El curs estarà impartit pel professor Pere Luque, biòleg del Museu de les Terres de l’Ebre i copresident del Grup d’Estudi  dels  Odonats  de  Catalunya  Oxygastra-GEOC. Entomòleg, està realitzant la seva tesi doctoral sobre les libèl·lules de les Terres de l’Ebre i ha fet estudis sobre aquest grup d’insectes i les papallones del delta de l’Ebre. Ha impartit diverses conferències sobre els insectes del delta de l’Ebre i cursos sobre odonats i lepidòpters.
 
Data i lloc: dissabte 20 de juny. Museu de les Terres de l'Ebre
Programa:
De 10 a 12 h. Trobada, presentació del curs i xerrada sobre els insectes del delta de l’Ebre.
De 12 a 20 h. Sessió pràctica en diferents llocs del Delta (Ullals de Baltasar, llacuna de la Tancada, platja del Trabucador...).
Informació i inscripcions: Tel. 608 865 566, a info@picampall.org
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.