Govern

El Govern estén fins al 2017 el Pla d'estalvi i eficiència energètica als edificis i equipaments de la Generalitat

query_builder   16 juny 2015 13:45

event_note Nota de premsa

El Govern estén fins al 2017 el Pla d'estalvi i eficiència energètica als edificis i equipaments de la Generalitat

 
  • L'objectiu és reduir un 14,3% el consum d'energia i un 16% la despesa energètica
 
  • Amb aquesta mesura el Govern dóna continuïtat a la tasca que ja s'està fent per reduir el consum i optimitzar la despesa energètica i contribueix a donar compliment a un mandat parlamentari que insta a reduir el consum de la Generalitat un 25% el 2020
 
El Govern ha acordat estendre fins al 2017 el Pla d'estalvi i eficiència energètica als edificis de la Generalitat, que es va posar en marxa el 2007, amb la voluntat de racionalitzar el consum d'energia, optimitzar la despesa i actuar de manera exemplaritzant en aquest àmbit. Actualment la Generalitat és un dels principals consumidors d'energia del país, amb un consum de 1.306 GWh anuals. Fins al moment, amb el Pla d’estalvi i eficiència energètica, el Govern ha estalviat un 4,9% el consum d’energia. També s’ha aconseguit estalviar fins a 6 milions d’euros anuals a través de la racionalització de la potència contractada, una xifra que es preveu que enguany arribi als 9,8 milions.
 
L'acord estableix com a objectius assolir una reducció del consum del 14,3% (186,5 GWh) i una disminució del 16% en la despesa en energia (valorada en 34,13 milions d'euros) en relació amb el 2014. Aquest esforç suposarà reduir les emissions de CO2 a l’atmosfera de 85.915 tones. Cada departament del Govern haurà d'assolir aquests objectius d'estalvi aplicant mesures d'acord amb el seu tipus d'edificis i de consums, i amb el suport tècnic de l'Institut Català d'Energia (ICAEN), que s'encarregarà de coordinar el Pla. Els estalvis s’aconseguiran, principalment, amb la racionalització de la potència contractada, que cada cop té un pes major en la factura energètica; amb inversions en equipaments i maquinària, i amb sistemes de monitoratge, gestió i control. Per a aquestes tasques podran rebre el suport d'empreses de serveis energètics.
 
A més, els nous edificis de la Generalitat hauran de ser com a mínim de qualificació energètica B i hauran de tenir zona de recàrrega per a vehicles elèctrics i d'aparcament per a bicicletes. Els contractes de manteniment que se subscriguin inclouran obligatòriament criteris i objectius d'estalvi i eficiència energètica.
 
La posada en marxa de totes aquestes mesures pot suposar una inversió potencial de 109 milions d'euros, que en molts casos efectuarien empreses especialitzades en serveis energètics.
 

Amb aquest acord el Govern dóna continuïtat a la tasca de reducció del consum d'energia i d'optimització de la despesa energètica, que ja s'ha traduït en mesures com la racionalització de la potència contractada, la contractació agregada d'energia elèctrica i de gas, la incorporació de criteris i propostes d'eficiència als contractes de manteniment i gestió d'edificis, o la licitació dels primers projectes d'inversió en estalvi i eficiència a càrrec d’empreses de serveis energètics. Contribueix també a donar compliment al mandat parlamentari que insta el Govern a reduir un 25% el consum d'energia el 2020.

 

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined