Foto
 
  • El conseller d’Interior ha presidit avui l’acte de lliurament de diplomes del Curs de formació bàsica per a policies 2014-2015 de l’Escola de Policia de Catalunya
 
  • S’han graduat un total de 182 nous agents provinents de 45 municipis de tot Catalunya
 
  • La d’enguany és la 28a promoció del curs de formació bàsica policial
 
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha presidit avui a Mollet del Vallès l’acte de lliurament de diplomes del Curs de formació bàsica per a policies 2014-2015 de l’Escola de Policia de Catalunya. Enguany s’han graduat 182 nous agents de les policies locals de 45 ajuntaments catalans.
 
Durant el que ha qualificat de “darrer acte públic com a conseller d’Interior”, Espadaler ha felicitat als alumnes i els ha demanat que “entenguin sempre que l’autoritat no la dóna l’uniforme, sinó que la dóna fer la seva feina amb rigor, autoexigència, compromís i voluntat de servei”.
 
El conseller també ha volgut felicitar a “tot el personal de l’Institut que estan involucrats en la formació, no només per la transmissió dels coneixements sinó sobretot per la transmissió dels valors que han d’impregnar la feina del dia a dia de tots vostès”. I ha agraït a tot l’Institut “el pas important i convençut al servei de la qualitat i que té en el Grau en Seguretat, els màsters i en la millora contínua dels cursos de formació, el seu màxim exponent”.
 
En aquest sentit, també ha fet extensius els agraïments als ajuntaments “que han fet una aposta per la qualitat per la prestació d’un servei imprescindible” així com a les famílies dels alumnes.
El titular d’Interior també ha destacat la creació aquest últim any “d’un codi d’ètica propi, que hem fet conjuntament i que hem adaptat a la nostra realitat de país”.
 
Finalment, Espadaler ha volgut agrair el seu esforç a totes les direccions generals i equips del Departament. “Un esforç que no ha estat debades sinó al servei del país”. “Em donaré per ben pagat si la institució és més forta avui que ahir” ha conclòs.
 
La directora de l’ISPC, Núria Aymerich, també ha destacat els valors en la formació i ha destacat que aquesta “té molt més sentit i va molt més enllà dels discursos i les exposicions a classe. Exercir de policia amb professionalitat és fer-ho aplicant de la millor manera les tècniques i els procediments, tractant totes les persones amb respecte”. La directora també ha posat en valor la importància de la formació integral perquè “és amb la formació integral que s’entenen i es responen adequadament les necessitats de tota la ciutadania, tinguin la cultura que tinguin i amb les múltiples casuístiques que, en un país plural com el nostre, se’ls presentin”.
 
Aymerich, al igual que el conseller també ha volgut fer un reconeixement als alumnes per la feina feta i a les seves famílies així com a tots l’equip d’instructors, professorat, mossos d’esquadra, policies locals i personal de l’Escola “per la seva magnífica feina i per la qualitat humana que fan que la formació sigui una eina clau al servei del país”.
 
El curs de la 28a promoció es va iniciar el mes de setembre passat, amb 189 agents dels quals 11 han suspès, 5 van renunciar durant el curs i 2 han quedat exclosos del procés selectiu. Dels 182 policies locals graduats avui, 94 pertanyen a la Guàrdia Urbana de Barcelona.
 
Pel que fa a la localitat de procedència dels alumnes, la demarcació de Barcelona és la que ha aportat més policies enguany; en concret, el Barcelonès, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental i el Maresme són les comarques d’on provenen més alumnes. Pel que fa a les comarques de Girona, el Gironès i la Selva són les que compten amb més alumnes. La Noguera i el Segrià són les comarques d’on provenen els alumnes de la demarcació de Lleida, i finalment la de Tarragona, és la demarcació menys representada amb alumnes que provenen del Baix Penedès i el Montsià.
 
L’edat mitjana dels alumnes es situa en els 32,4 anys, i pel que fa al gènere, un 19,23%, són dones i un 80,77% són homes.
 
Pel que fa al nivell d’estudis, el nombre d’alumnes amb estudis universitaris és del 17,03%.
 
A l’acte d’avui també hi ha assistit el secretari general d'Interior, Josep Martínez, la directora de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Núria Aymerich; el director general de la Policia, Albert Batlle; la directora general d’Administració de Seguretat, Maite Casado; el director del Servei Català de Trànsit, Juan Josep Isern; i el comissari cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, entre d’altres autoritats.
 
El 28è curs de formació bàsica per a policies
 
Els Curs de formació bàsica per a policies capacita l’alumnat per integrar-se en els cossos de la Policia de Catalunya i per exercir les funcions bàsiques d’un servei de policia.
 
La formació impartida a l’ISPC fa especial èmfasi en la transmissió de valors de proximitat, compromís, integritat, respecte, voluntat de servei i sentiment de pertinença. En aquest sentit, els alumnes treballen aprenent tècnica policial, amb tot el fonament legal per la practica policial, tota la formació amb deontologia i drets humans i tot ho fan fonamentant-ho en valors per donar el màxim d’ells pel cos i pel bé comú. 
 
El curs ha comptat amb un total de 1.270 hores lectives i a partir d’avui els aspirants que han superat el curs iniciaran un període de pràctiques.
 
La formació del curs s’adequa a les necessitats actuals dels cossos policials i tal i com ja es va fer l’any passat, han augmentat les hores de les pràctiques formatives per facilitar un aprenentatge integrador i transversal de les competències.
 
També des de l’entorn en línia, ISPC en xarxa, s’ha potenciat la gestió del coneixement policial mitjançant l’ús intensiu de les tecnologies de la informació, i la comunicació per al reforç i la interiorització de les competències professionals.
 
Així mateix, s’ha consolidat la utilització pedagògica de les tècniques de videonàlisi, el sistema d’enregistrament i visualització de les pràctiques i simulacions que es fan a l’anomenat boulevard -un espai de 2.000 m2 que reprodueix una confluència de carrers pròpia de qualsevol espai urbà-: Aquesta eina pedagògica facilita l’aprenentatge de l’alumnat que, veient la seva actuació enregistrada, pot millorar els aspectes que cregui necessaris en les seves intervencions policials.
 
També, amb l’objectiu que tot el nostre alumnat disposi del màxim d’informació d’actualitat relacionada amb la seguretat, encara que no sigui contingut propi del curs perquè són fenòmens o esdeveniments que es succeeixen durant aquest, s’han dut a terme algunes sessions formatives com la de Gihaidisme i la de les actualitzacions del Codi Penal i de la Llei de Protecció de Seguretat Ciutadana.
 
El programa formatiu a més, inclou matèries com ara “Cultura, participació i civisme digital”, continguts relacionats amb violència masclista i domèstica i anglès, que continua tenint un paper important en la formació policial.
 
L’ISPC s’ha convertit en un referent europeu en l’ensenyament integral dels cossos que operen en la seguretat i les emergències, des de policies, bombers, agents rurals fins a tècnics penitenciaris o instructors de seguretat privada.
 

1  

Fitxers adjunts

Foto

Foto
JPG | 128