Ocupacio pública

El Govern aprova una oferta d'ocupació pública de 1.230 places destinades a cobrir àmbits i sectors prioritaris

query_builder   21 juliol 2015 00:02

event_note Nota de premsa

El Govern aprova una oferta d'ocupació pública de 1.230 places destinades a cobrir àmbits i sectors prioritaris

  • Es tracta de la primera convocatòria d’aquestes característiques de la Generalitat de Catalunya en els últims quatre anys
  • Els perfils professionals que es cobreixen prioritzen l’àmbit social (salut, ensenyament, assistència social), la lluita contra el frau fiscal (Agència Tributària de Catalunya) i la prevenció i l’extinció d’incendis (bombers)
  • La xifra de places respon a la taxa de reposició de personal del 50% fixada per la normativa bàsica estatal
El Consell Executiu ha aprovat l’oferta d’ocupació pública de la Generalitat de Catalunya, que preveu la incorporació de 1.230 places destinades a cobrir àmbits i sectors considerats prioritaris pel Govern i que afectin el funcionament dels serveis públics essencials. Es tracta de la primera oferta d’ocupació pública aprovada pel Govern català des del 2011, quan la provisió de llocs de treball a l’Administració de la Generalitat es va aturar com a conseqüència de les mesures de contenció pressupostària arran del context econòmic advers.
 
La incorporació de nous professionals a l’Administració de la Generalitat es destina en una alta proporció a àmbits de perfil social, com ara salut (340 places), ensenyament (300) o assistència social (70). El control del frau fiscal i el reforçament de l’Agència Tributària Catalana es reflecteixen en la dotació de 20 places del cos superior d’inspectors tributaris i 40 places del cos tècnic de gestors tributaris.
 
Així mateix, a efectes de continuar contribuint a la inclusió i inserció laboral de les persones discapacitades i d’acord amb la normativa bàsica d’aplicació, es reserven el 2% de les places per a persones amb discapacitat intel·lectual i es farà una convocatòria específica de 24 places de personal laboral de les categories corresponents.
 
La xifra de 1.230 places de l’oferta d’ocupació pública de 2015 és el resultat de l’aplicació de la taxa de reposició de personal del 50% fixada per l’executiu central a la llei de pressupostos de l’Estat d’enguany. Aquesta taxa es calcula a partir de la diferència entre el nombre d’empleats fixos que al llarg de l’exercici pressupostari de 2014 van deixar de prestar serveis a l’Administració de la Generalitat i el nombre d’empleats fixos que s’hi van incorporar o hi van reingressar des de situacions que no comportessin reserva de lloc de treball. Es dóna compliment d’aquesta forma a l’article 33 de la Llei 2/2015, de pressupostos de la Generalitat per a 2015, que estableix que només es poden aprovar ofertes d’ocupació pública ajustades a la taxa de reposició d’efectius establerta per la normativa bàsica estatal.
 
La distribució de les places d’ocupació pública per part de Govern s’ha basat en els criteris següents: essencialitat dels llocs a proveir; funcions d’assessorament i lluita contra el frau; funcions de gestió eficient de recursos públics; índex d’interinitat; temps transcorregut des de la darrera convocatòria, i volum de les dotacions necessàries que justifiquin la despesa del procés selectiu.
 
L’oferta d’ocupació pública de la Generalitat de Catalunya de l’any 2015 és la següent:
 
COS/ESCALA
Total places
COS D'ADVOCACIA
20
COS D'INTERVENCIÓ
10
TITULACIÓ SUPERIOR, ENGINYERIA DE CAMINS, CANALS I PORTS
10
TITULACIÓ SUPERIOR, METGES-AVALUADORS
10
DIPLOMATURA, ASSISTÈNCIA SOCIAL
65
DIPLOMATURA, EDUCACIÓ SOCIAL
45
 
 
COL·LECTIU
Total places
RESERVA DISCAPACITATS INTEL·LECTUALS (2%)
24
 
 
COS/ESCALA
COMPETÈNCIA
Total places
BOMBERS (ESCALA BÀSICA)
DEPARTAMENT D’INTERIOR
153
COS SUPERIOR D'INSPECTORS TRIBUTARIS
AGÈNCIA TRIBUTÀRIA DE CATALUNYA
20
COS TÈCNIC DE GESTORS TRIBUTARIS
AGÈNCIA TRIBUTÀRIA DE CATALUNYA
40
ESTATUTARIS
DEPARTAMENT DE SALUT
340
DOCENTS
DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT
300
DIPLOMATURA, ASSISTÈNCIA SOCIAL
 (Àmbit d’execució penal)
DEPARTAMENT DE JUSTÍCIA
70
TITULACIÓ SUPERIOR, PSICOLOGIA
(Àmbit d'execució penal)
DEPARTAMENT DE JUSTÍCIA
80
COS SUPERIOR, OPCIÓ DRET
(Àmbit execució penal)
DEPARTAMENT DE JUSTÍCIA
43
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined