Altres Acords del Govern

Altres Acords del Govern

query_builder   15 setembre 2015 16:00

event_note Nota de premsa

Altres Acords del Govern

El Govern autoritza el SOC a licitar el contracte de gestió i explotació del Centre de Formació Professional d’Automoció
El Govern ha aprovat autoritzar el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) a licitar el contracte del servei de gestió i explotació del Centre de Formació Professional d’Automoció. El contracte es farà en la modalitat de concessió i per una durada de 25 anys.
 
El Govern de la Generalitat ha considerat que la fórmula més adient per la gestió i explotació del Centre és el d’un contracte de gestió de serveis públics, en la modalitat de concessió, entre l’Administració i l’empresa privada, ja que les especials característiques del Centre requereixen d’un coneixement específic del sector i del desenvolupament d’estratègies associades amb l’objectiu de garantir uns elevats estàndards d’eficàcia i eficiència.
 
D’aquesta manera, el Centre de Formació Professional d’Automoció es veurà enriquit per la implicació directa de la indústria de l’automoció i alhora tindrà més capacitat de millorar la inserció laboral dels joves, la qualificació professionals dels treballadors i la competitivitat de les empreses.
 
Amb la posada en marxa del Centre Formació Professional d’Automoció, el Govern fa palesa la seva aposta per la formació, la innovació i l’excel·lència que situarà Catalunya com a referent europeu i internacional. El Centre busca millorar la inserció laboral dels joves, impulsar la millora de la qualificació dels treballadors i la competitivitat de les empreses i reforçar l’atractiu de Catalunya per acollir inversions de les multinacionals del sector.
Situat a Martorell, el Centre de Formació Professional d’Automoció, adscrit al Servei d’Ocupació de Catalunya, té l’objectiu d’oferir una formació integrada que englobi tots els subsistemes de formació professional així com l’assoliment per part dels alumnes de competències de tipus tècnics, transversals, d’actitud i específiques
 
El Govern dóna suport a l’esport federat de Catalunya
El Govern ha aprovat destinar una subvenció de 900.000 euros a la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) amb l’objectiu de donar suport a l’activitat de l’esport federat i de les federacions agrupades en aquesta entitat.
 
Amb aquest ajut, que es vehicularà mitjançant el Consell Català de l’Esport i que també finançarà les activitats dutes a terme per la UFEC durant l’any 2015, es vol potenciar la gestió de les entitats esportives federades de Catalunya, divulgar l’esport català en els mitjans de comunicació i promoure internacionalment l’esport català així com la igualtat de gènere en l’esport.
 
Quant al suport a la gestió de les entitats esportives catalanes federades i clubs, els ajuts volen promoure la normalització lingüística de la llengua catalana en els usos propis de les organitzacions esportives catalanes i en la pràctica esportiva dels seus membres, i assessorar les entitats en aspectes tècnics de gestió i organització (legal, econòmic, financer i tecnològic).
El suport del Govern també persegueix la millora de la presència de l’esport català en els mitjans de comunicació –tant en els diaris esportius, com en el web i el canal televisiu de la UFEC-, i la sensibilització dels valors i actituds favorables al joc net i al bon comportament social a l’entorn de l’esport federat per ajudar a eradicar la violència en l’esport.
 
El tercer àmbit objecte de la subvenció és la promoció nacional i internacional de l’esport federat català, promovent, per una banda, la presència internacional de les seleccions i organitzacions esportives catalanes, i per l’altra, la captació d’esdeveniments esportius d’abast internacional a Catalunya.
 
Finalment, la subvenció del Govern a l’esport federat vol contribuir a promoure la igualtat efectiva i real d’homes i dones en tots els àmbits de la pràctica esportiva, fomentar la participació de la dona en els càrrecs directius, visibilitzar les dones en els textos esportius i col·laborar en campanyes de sensibilització per a la igualtat de gènere, com les actuacions impulsades pel Consell Català de l’Esport en el marc del Programa Dones i Esports 2014-16.
 
El Govern declara la utilitat pública i l’interès social del telecabina de Baqueira, que permet disminuir el volum de trànsit a les carreteres C-142b i C-28
El Govern ha aprovat avui la declaració de la utilitat pública i l’interès social del telecabina TC Baqueira, al terme municipal de Naut Aran. Aquesta infraestructura connecta l’aparcament de la urbanització UA-2 Ruda, a la cota 1479, amb l’entrada principal de l’estació d’esquí de Baqueira Beret a la cota 1500, i també amb la cota 1800, amb una capacitat per a 3.000 persones per hora. L’interès social queda justificat pel paper de l’estació de muntanya com a veritable motor econòmic per al territori.
 
El Pla director urbanístic (PDU) de la Val d’Aran reconeix el telecabina com a sistema d’infraestructura territorial de transport per cable que es considera del tot necessari per impulsar l’activitat de les pistes d’esquí, al temps que millora la mobilitat en el territori del seu entorn. De fet, l’existència del telecabina permet disminuir la intensitat mitjana diària de les carreteres C-142b i C-28, en no accedir tants vehicles als aparcaments de les cotes superiors de l’estació.
 
Sol·licitud al Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme per garantir l’activitat de l‘empresa Inovyn de Martorell
 
El Govern ha acordat adreçar-se i instar el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme perquè dugui a terme les actuacions jurídiques necessàries per deixar sense efecte les resolucions administratives relatives al servei d’interrumpibilitat elèctrica de l’empresa Inovyn Espanya de Martorell.
 
Per una resolució del Ministeri es va decidir excloure de l'aplicació del servei de gestió d'aquesta demanda el subministrament d’Inovyn Espanya a Martorell  durant la temporada elèctrica 2015,  la qual cosa comporta una important pèrdua econòmica per l'empresa d’uns 25 milions d'euros. Això, ha denunciat la vicepresidenta Munté, pot condicionar la viabilitat econòmica de la planta de Martorell, i afectaría 500 llocs de treball directes i 2.000 d’indirectes.
 
Des del Govern de la Generalitat, com a portador dels interessos generals dels ciutadans i de les empreses, s’insta i es reclama al Ministeri que deixi sense efecte les resolucions administratives que van finalment excloure d'aquest servei la planta de Martorell de l'empresa Inovyn Espanya.
 
El Govern signarà un acord amb la Universitat de Missouri per col·laborar en la formació d’estudiants de l’Escola de Periodisme
El Govern ha aprovat avui la signatura del conveni de cooperació educativa entre l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i la Universitat de Missouri dels Estats Units, que permetrà completar la formació d’estudiants de l’Escola de Periodisme d’aquesta universitat amb pràctiques a l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.
 
Aquests alumnes formen part del “Barcelona program”, que té com a finalitat adquirir coneixements de la cultura catalana, especialment dels aspectes socials. Els estudiants, que participaran també en seminaris a la Universitat Pompeu Fabra, ja han realitzat estudis i pràctiques als Estats Unitats de Relacions Públiques, Publicitat, Comunicació Estratègica, Disseny, Fotoperiodisme, Televisió, Producció audiovisual, Ràdio, Producció radiofònica, Premsa escrita i Xarxes Socials.
 
Per a l’Agència Catalana, la cooperació universitària representa una oportunitat per intercanviar coneixements i formes de treballar, alhora que permet donar a conèixer la cooperació al desenvolupament catalana. Aquest acord se suma als signats amb la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, i la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined