Transports de Catalunya

El Govern aprova la marca Transports públics de la Generalitat de Catalunya

query_builder   3 novembre 2015 15:02

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la marca Transports públics de la Generalitat de Catalunya

  • Substituirà l’actual Transports públics de Catalunya en tots els serveis de transports terrestres de viatgers per carretera, ferrocarril i cable competència de la Generalitat
El Govern ha aprovat la creació de la marca Transports públics de la Generalitat de Catalunya, que substituirà la fins ara existent Transports Públics de Catalunya, present en la imatge corporativa dels diferents transports competència de la Generalitat.
Transports públics
La implantació d’aquesta nova marca es farà en dues fases. La primera, a les instal·lacions i el material mòbil de la xarxa de transport públic regular interurbà per carretera i serveis de transport ferroviari operats per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Renfe i Tram. I la segona, a les instal·lacions i el material mòbil de les línies urbanes d’autobusos i servei ferroviari operat per Ferrocarril Metropolità de Barcelona.
 
Aquesta nova marca s’ha creat per unificar la imatge de tots els serveis competència de la Generalitat i on l’Administració pública hi fa una important aportació econòmica per al seu manteniment.
 
La Generalitat de Catalunya té la competència exclusiva sobre els transports terrestres de viatgers per carretera, ferrocarril i cable que transcorren íntegrament dins el territori de Catalunya. Aquesta competència és exercida actualment, pel que fa el transport ferroviari, mitjançant, d’una banda, una empresa pública pròpia, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, i de l’altra, Renfe Operadora, en virtut dels acords de traspàs dels serveis de rodalies i de regionals i Ferrocarril Metropolità de Barcelona i Tram en l’àmbit de l’Àrea Metropolitana.
 
Pel que fa la xarxa de transport públic regular interurbà per carretera de titularitat de la Generalitat, el servei és prestat mitjançant empreses privades a l’empara dels corresponents contractes de gestió de servei públic.
 
Així mateix, en el marc de les autoritats territorials de mobilitat, en tant que Consorcis que agrupen les diferents administracions competents en matèria de transport, la Generalitat de Catalunya garanteix amb les seves aportacions el finançament del sistema de transport públic.