Poble gitano

El Govern commemora els 600 anys de l'arribada del poble gitano a Catalunya

Benestar Social i Família organitzarà activitats durant l'any 2016 per celebrar l'efemèride, sota el lema "600 anys del Poble Gitano a Catalunya. Un poble dins un país"

query_builder   24 novembre 2015 13:24

event_note Nota de premsa

El Govern commemora els 600 anys de l'arribada del poble gitano a Catalunya

Benestar Social i Família organitzarà activitats durant l'any 2016 per celebrar l'efemèride, sota el lema "600 anys del Poble Gitano a Catalunya. Un poble dins un país"

 
Aquest novembre es compleixen 600 anys de l’arribada del poble gitano a Catalunya. Atesa la rellevància d’aquest aniversari, el Govern ha acordat commemorar aquesta efemèride sota el lema “600 anys del Poble Gitano a Catalunya. Un poble dins un país”. En aquest sentit, el Govern també dóna compliment al Pla Integral del Poble Gitano a Catalunya, que té com un dels seus objectius principals promoure la cultura gitana i posar en valor les aportacions d’aquest poble a Catalunya.
 
El Departament de Benestar Social i Família, a iniciativa del Consell Assessor del Poble Gitano, impulsarà durant l’any vinent diverses actuacions que promoguin la cultura gitana com a part de la història i cultura catalanes i facin difusió dels seus valors i de la seva contribució al país al llarg d’aquests 600 anys. El Departament s’encarregarà de l’organització i el finançament de les activitats que s’organitzin en el marc d’aquesta celebració.
 
El Consell Assessor del Poble Gitano, format, entre d’altres, per representants d’entitats gitanes de Catalunya, es constitueix en comitè organitzador de la commemoració a través del Grup de treball de cultura. La vicepresidenta del Govern i consellera de Benestar Social i Família nomenarà una persona comissària, que s’encarregarà de fer el seguiment dels acords del comitè organitzador.
 
El Consell Assessor del Poble Gitano és l’òrgan consultiu i de participació de les persones gitanes i les entitats que treballen amb el poble gitano en totes les qüestions que siguin del seu interès i en el seguiment dels acords presos pel Govern de la Generalitat i que els afectin directament. Entre d’altres, té les funcions d’assessorar els diferents departaments de la Generalitat de Catalunya; formular recomanacions a l'Administració sobre les matèries relatives a la situació del poble gitano; promoure estudis, iniciatives i actes per a la inserció de la població gitana, la defensa de la seva cultura i per combatre el racisme i la discriminació; estudiar i emetre propostes per tal d'enfortir la convivència entre les diferents cultures que viuen a Catalunya; aprovar la memòria sobre les actuacions de l'Administració relacionades amb el poble gitano i sobre el desenvolupament del Pla integral del Poble Gitano, o assessorar i formular recomanacions a l'Administració per combatre la desigualtat i la discriminació de les dones gitanes.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined