El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, presidirà el pròxim dimecres, 16 de desembre, a Barcelona, la jornada de cloenda del projecte europeu ENPI-CoMeDPro. L’acte també comptarà amb la participació de representants institucionals dels països socis.
Els pròxims 14, 15 i 16 de desembre tindran lloc les activitats de tancament d’aquest projecte europeu, liderat pel Departament d’Agricultura i desenvolupat al llarg dels anys 2014 i 2015. El primer dia tindrà lloc una jornada de treball entre els socis internacionals del projecte a porta tancada, i els dies 15 i 16 es donaran a conèixer les conclusions del projecte.
Durant el dimarts 15 de desembre, destaca la realització d’una jornada de Business angels (persona física que inverteix una part del seu patrimoni en una empresa potencialment innovadora, i, a més dels seus diners, posa gratuïtament a disposició de l’emprenedor les seves habilitats, la seva experiència, les seves xarxes relacionals i una part del seu temps) amb empreses que participen en aquest projecte (http://www.comedpro.eu/15-de-desembre-jornada-angels-inversors).
L’últim dia, el dimecres 16 de desembre, tindran lloc diferents conferències, com ara la presentació del producte turístic resultant d’aquest projecte, un acte de capitalització amb projectes internacionals participants en el programa ENPIC CBC MED i el lliurament de diplomes de les empreses d’oli i vi participants en el projecte, i es parlarà de la continuïtat del projecte amb diferents representants de Catalunya i els altres dos països participants en el projecte (http://www.comedpro.eu/16-de-desembre-conferencia-final).
Promoció de la cultura de l’oli, el vi i el paisatge
El projecte CoMeDPro té la finalitat de promoure i coordinar actuacions per millorar les oportunitats per a les petites empreses agroindustrials, de productes locals i d’artesania tradicional. Catalunya ha centrat l’atenció en empreses vinculades al sector del vi i de l’oli d’oliva de territoris on conviuen DO de tots dos productes.
Participen en aquest projecte europeu el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, en funcions de coordinació, i el Ministeri de Turisme d’Israel i l’Assessorato del turismo artigianato e commercio de Sardenya com a socis.
El projecte CoMeDPro, acrònim de Common Mediterranean Development Project, s’emmarca dins del programa europeu ENPI CBC Med, programa que permet la cooperació transfronterera entre països de la Unió Europea (UE) i els països socis de regions ubicades al voltant de les costes del Mediterrani.
El pressupost total del projecte és d’1.530.000 euros i el finança, per un import d’1.377.000 d’euros (90%), la Unió Europea (Programa de la Conca Marina Mediterrània ENPI CBC) a través de l’Instrument Europeu de Veïnatge i Associació.
Tota la informació sobre el projecte i sobre aquest acte es pot trobar a http://www.comedpro.eu/ i https://www.facebook.com/Comedproincatalunya/
El projecte CoMeDPro
El projecte CoMeDPro, acrònim de Common Mediterranean Development Project, s’emmarca dins del programa europeu ENPI CBC Med, un programa de cooperació transfronterera entre països de la Unió Europea i els països socis de regions situades al llarg de les costes del mar Mediterrani. Aquest projecte, liderat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de Catalunya, té com a socis Israel i Sardenya (Itàlia).
El Programa de la Conca Marina Mediterrània ENPI CBC 2007-2013 és una iniciativa de cooperació transfronterera multilateral finançada per l'Instrument Europeu de Veïnatge i Associació (ENPI). L’objectiu del Programa és promoure el procés de cooperació sostenible i harmònica en l’àmbit de la conca mediterrània per fer front als reptes comuns i millorar el seu potencial endogen. Finança projectes de cooperació com a contribució al desenvolupament econòmic, social, ambiental i cultural de la regió mediterrània. Participen en el Programa els 14 països següents: Egipte, Espanya, França, Grècia, Israel, Itàlia, Jordània, el Líban, Malta, Palestina, Portugal, Síria (participació actualment suspesa), Tunísia i Xipre. L’Autoritat de Gestió Conjunta (AGC) és la Regió Autònoma de Sardenya (Itàlia). Els idiomes oficials del Programa són l’àrab, l’anglès i el francès (www.enpicbcmed.eu).
La Unió Europea està formada per 28 estats membres que van decidir unir de manera progressiva els seus coneixements pràctics, els seus recursos i els seus destins. Conjuntament, durant un període d'ampliació de 50 anys, han construït una zona d’estabilitat, democràcia i desenvolupament sostenible bo i mantenint alhora la diversitat cultural, la tolerància i les llibertats individuals. La Unió Europea té el compromís de compartir els seus èxits i valors amb països i persones més enllà de les seves fronteres.
Aquesta publicació ha estat produïda amb el suport financer de la Unió Europea en el marc del Programa de la Conca Marina Mediterrània ENPI CBC. Els continguts d’aquest document són responsabilitat exclusiva del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i no es pot considerar en cap cas que reflecteixen la posició de la Unió Europea o dels òrgans de gestió del Programa.
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
1