UOC

El Govern aprova el conveni programa per al finançament de la UOC durant el període 2015-2018 per continuar avançant en els objectius de la universitat virtual

Es tracta de la formació d'adults, la innovació en la metodologia d'ensenyament en línia a Catalunya i l'atracció d'estudiants internacionals

query_builder   15 desembre 2015 14:59

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el conveni programa per al finançament de la UOC durant el període 2015-2018 per continuar avançant en els objectius de la universitat virtual

Es tracta de la formació d'adults, la innovació en la metodologia d'ensenyament en línia a Catalunya i l'atracció d'estudiants internacionals


 
·         Aquests objectius són la formació d’adults, la innovació en la metodologia d’ensenyament en línia al servei del sistema universitari presencial de Catalunya i l’atracció d’estudiants internacionals
 
·         La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) és clau en la formació superior al llarg de la vida i en la metodologia d’ensenyament no presencial
 
El Govern ha aprovat el conveni programa per al finançament de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) durant el període 2015-2018 per continuar avançant en els objectius de la universitat virtual: la formació d’adults, la innovació en la metodologia d’ensenyament en línia al servei del sistema universitari presencial de Catalunya, així com l’atracció d’estudiants internacionals. El nou conveni programa dóna continuïtat als anteriors quatre signats entre la Generalitat de Catalunya i la UOC.
 
La UOC esdevé un instrument clau del sistema universitari de Catalunya per formar persones al llarg de la vida. En aquest sentit, el nou conveni programa fa èmfasi en el reforç de la universitat com a instrument per fer accessible els estudis universitaris a determinats col·lectius de persones que, per situació laboral, geogràfica o personal, els pugui ser més apropiada aquesta modalitat d’estudis.
 
Una altra de les característiques de la UOC és la seva expertesa en la metodologia d’ensenyament virtual posada al servei de les universitats presencials de Catalunya. El conveni programa 2015-2018 enforteix el rol de la UOC en l’oferta de titulacions conjuntes amb la resta d’universitats del sistema per tal de fer arribar els estudis superiors a tothom, més enllà de les aules físiques. Per aquesta raó, s’incideix en l’activitat de recerca de la UOC sobre educació en línia per tal d’actuar com a motor d’innovació en tecnologies per a l’aprenentatge i la formació en línia amb l’objectiu de transferir-la a tot el sistema universitari de Catalunya.
 
Així mateix, com a universitat oberta al món, la UOC també és un dels agents clau en la internacionalització del sistema universitari català amb l’atracció d’estudiants forans.
 
L’autorització de la subscripció del conveni programa s’ha realitzat entre la Secretaria d’Universitats i Recerca, i la Fundació Universitat Oberta de Catalunya (FUOC). El conveni programa és l’instrument de gestió que facilita el marc de relació entre l’Administració, responsable de la política universitària i científica, i la universitat, en la seva activitat docent, de recerca i transferència del coneixement i de servei a la societat. Així, el nou conveni programa esdevé un compromís de la universitat amb la societat per garantir el compliment de la seva missió i per retre comptes amb aquesta d’una manera més transparent.
 
El conveni programa 2015-2018 planteja contribuir a l’assoliment d’un millor nivell d’autosuficiència econòmica de la FUOC, incentivant l’increment dels ingressos propis, i transitar d’un model de finançament articulat principalment mitjançant una subvenció ordinària cap a un altre que respongui al nivell de servei públic i a la contribució de la institució a l’assoliment dels objectius estratègics del sistema universitari català.
 
Així, inclou els imports totals previstos de subvenció ordinària, basal i variable (25,2 milions d’euros anuals) i per a inversions (4,5 milions d’euros anuals), i condiciona la seva transferència anual a l’assoliment dels eixos estratègics i els objectius de millora establerts de comú acord, mesurats per un sistema d’indicadors preestablert.
 
Des de la seva creació, la UOC ha estat finançada per la Generalitat a través de quatre convenis programa, el darrer dels quals finalitzava la seva vigència al 2014. El conveni per als propers quatre anys (2015-2018) valorarà el conjunt de l’activitat de la universitat, establirà els compromisos pressupostaris de la Generalitat i condicionarà la seva transferència anual a l’assoliment dels eixos estratègics i objectius establerts de comú acord.
 
La FUOC va constituir-se l’octubre de 1994 amb l’impuls de la Generalitat, per promoure la creació d’una universitat que impartís estudis universitaris no presencials. Des de llavors, la Fundació vetlla per la correcta i eficaç direcció i gestió de la UOC i en fa la inspecció, avaluació i control necessaris per garantir la seva màxima qualitat. El Patronat de la FUOC està integrat per la Generalitat, la Federació Catalana de Caixes d’Estalvis, la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona, l’Institut d’Estudis Catalans i persones físiques i jurídiques de rellevància en els àmbits social, cultural, científic i professional.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined