El Govern crea el títol de tècnic en manteniment de vaixells esportius i d'esbarjo

El Govern crea el títol de tècnic en manteniment de vaixells esportius i d'esbarjo

query_builder   22 desembre 2015 14:49

event_note Nota de premsa

El Govern crea el títol de tècnic en manteniment de vaixells esportius i d'esbarjo


  • Es tracta d’un cicle formatiu de grau mitjà que té com a objectiu cobrir les necessitats de qualificació professionals existents a Catalunya en aquest àmbit
  • Amb aquest, ja són cinc els títols propis creats per la Generalitat: Tècnic en prevenció, extinció d’incendis i salvaments; Tècnic en xarxes, instal·lacions i estacions de tractament d’aigua; Tècnic d’animació en circ, i Tècnic superior en tècniques d'actuació teatral
 
El Govern ha aprovat avui el decret per a la creació del nou títol propi de tècnic  en manteniment de vaixells esportius i d’esbarjo, amb l’objectiu de cobrir les necessitats de qualificació professional existents a Catalunya en aquest àmbit, atès que el Govern de l'Estat no disposa de cap titulació en aquesta matèria. Es tracta d’un cicle de formació professional de grau mitjà de la família professional de transport i manteniment de vehicles que es començarà a impartir a partir del curs vinent als centres catalans. 
 
Al llarg del litoral català hi ha un total de 43 ports esportius i àrees portuàries destinades al servei esportiu, amb una capacitat de 32.501 amarradors per als diferents vaixells esportius. La creació del nou títol de la Generalitat, per tant, suposa donar resposta a una necessitat creixent en l’àmbit del manteniment de vaixells esportius i d’esbarjo.
 
Amb aquest, ja són cinc els títols propis creats per la Generalitat: Tècnic en prevenció, extinció d’incendis i salvaments; Tècnic en xarxes, instal·lacions i estacions de tractament d’aigua; Tècnic d’animació en circ; i Tècnic superior en tècniques d'actuació teatral.
 
Els alumnes que cursin el nou cicle de Manteniment de vaixells esportius i d’esbarjo rebran formació per poder realitzar el muntatge, el manteniment i la reparació dels vaixells esportius i d’esbarjo, de les seves instal·lacions i equips. El títol també té com a propòsit capacitar-los per a poder dur a terme el servei tècnic de postvenda de vaixells d’esbarjo, amb la qualitat i seguretat requerides, d’acord amb la normativa vigent. 
 
Així doncs, algunes de les competències professionals que els atorgarà aquesta formació seran la de mantenir el motor i els sistemes de propulsió i govern de l’embarcació, instal·lar i mantenir els sistemes de fluids, fred i climatització del vaixell, reparar i adaptar els elements de plàstic reforçat amb fibra de l’embarcació, o bé resoldre problemes i prendre decisions individuals seguint les normes i procediments establerts, definits dins l’àmbit de la seva competència, entre d’altres.  
 
Els futurs titulats podran exercir la seva activitat en petites, mitjanes i grans empreses dedicades a la construcció i al manteniment d’embarcacions esportives i d’esbarjo. També en empreses relacionades amb el manteniment i reparació del motor, la planta propulsora, les instal·lacions de fred i calor, l’aparellatge, els equips i circuits elèctrics, electrònics i de navegació d’embarcacions esportives i d’esbarjo, i els treballs de fusta i plàstic reforçat amb fibra d’embarcacions esportives i d’esbarjo.
 
El cicle formatiu té una durada de 2.000 hores, que es realitzen en dos cursos acadèmics, i que es reparteixen en els següents mòduls: Electricitat bàsica, Màquines i automatismes elèctrics, Processos de mecanització, Veles, eixàrcia i arboradura, Motors tèrmics, propulsió, govern i sistemes auxiliars, Sistemes auxiliars, seguretat i confort, Instal·lacions elèctriques del vaixell, Fusteria nàutica, Materials compostos, Tractament de superfícies, Sistemes de comunicacions i d’ajut a la navegació, Empresa i iniciativa emprenedora, i Formació i orientació laboral. Els alumnes també cursaran anglès tècnic, faran un treball de síntesi així com la formació pràctica en centres de treball.  
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined