El Govern prorroga el Programa de suport a l'acció exterior

El Govern prorroga el Programa de suport a l'acció exterior

query_builder   29 desembre 2015 14:40

event_note Nota de premsa

El Govern prorroga el Programa de suport a l'acció exterior

  • Coordina l’activitat internacional del Govern i reforça Afers Exteriors amb personal d’altres àrees
  • Amb la pròrroga, que no suposa cap despesa econòmica ni increment de personal, el Programa tindrà vigència fins el 31 de desembre de 2016
 
El Consell Executiu ha donat llum verda a l’acord que prorroga el Programa de suport a l’acció exterior de la Generalitat de Catalunya fins el 31 de desembre de 2016. Aquest programa -en marxa des de març de 2014- té per objectiu garantir una única política internacional coherent, transversal i coordinada entre tots els departaments, així com reforçar aquesta la Secretaria d’Afers Exteriors amb personal adscrit a d’altres àrees del Govern. Amb l’acord d’aquest matí, l’Executiu facilita que el personal ja adscrit al Programa de suport a l’acció exterior pugui finalitzar els projectes en què treballa abans de retornar als seus llocs de destinació.
 
El Programa de suport a l’acció exterior de la Generalitat de Catalunya es va crear amb la missió d’aconseguir una Administració pública preparada per treballar en l’àmbit internacional i de la Unió Europea i per fer front als reptes del futur del nostre país. Per fer-ho, el Programa potencia la mobilitat de personal que ja treballa per l’Administració i que pugui aportar el seu coneixement en el desenvolupament de l’acció exterior, com ara el coneixement de llengües, relacions internacionals o Tecnologies de la Informació i la Comunicació, entre d’altres.
 
Una acció exterior coherent, transversal i coordinada

El Departament de la Presidència i la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, d’acord amb el que estableix el Decret 118/2013, tenen com a funció clau exercir la coordinació en l’acció exterior de la Generalitat. La transversalitat de l’acció exterior, el fet que la gran majoria de departaments duen a terme actuacions en el marc de la dimensió internacional de les seves competències, sumat a la tasca de coordinació que té la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, fan necessari aquest programa, que garanteix que el Govern compti amb una única acció exterior plenament competent, coordinada, coherent i transversal.
 
La pròrroga d’aquest programa no suposa cap despesa econòmica ni increment de personal, ja que la persona titular de la direcció de l’Oficina i el personal assignat no reben cap tipus de remuneració ni gratificació addicional a la que perceben de forma ordinària.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined