Nomenaments

Nomenaments

query_builder   16 febrer 2016 13:47

event_note Nota de premsa

Nomenaments

  • El Govern ha aprovat avui els nomenaments següents:
Departament de la Presidència
 
·         Jordi del Río i González, director general de Mitjans de Comunicació
 
Membres de la Comissió Jurídica Assessora
 
·         Marc Marsal i Ferret
 
·         Alfredo Galán i Galán
 
·         Joan Pagès i Galtés
 
·         Sonia Ramos i González
 
·         Antoni Vaquer i Aloy
 
Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda
 
·         Marcel Coderch i Collell, president de l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO)
 
·         Natàlia Mas Guix, directora general d’Anàlisi Econòmica 
 
Departament d’Interior
 
·         Juli Gendrau i Farguell, director de general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament
 
 
Departament de Justícia
 
·         Rosa Anna Castillo i Picas, directora general de Modernització de l'Administració
 
Departament d’Empresa i Coneixement
 
·         Núria Betriu i Sánchez, directora general d’Indústria
 
Currículums
 
Departament de la Presidència
 
Jordi del Río i González, director general de Mitjans de Comunicació
 
Nascut a Gijón el 1962.
 
Llicenciat en Ciències de la Comunicació (Periodisme) per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Màster de "Estrategias y Técnicas Electorales" de la Universidad Internacional Menéndez y Pelayo (novembre 1992). Postgrau d’adaptació pedagògica (CAP) de Ciències de l’Educació (UAB). Màster ESADE Business School: Comunicació externa a les Administracions Públiques (2004).
 
Ha estat director de comunicació en l’àmbit de l’empresa privada i pública i ha alternat aquestes activitats amb treballs d’assessoria de comunicació en organismes europeus i consultor en temes de comunicació (institucions públiques). Té experiència en campanyes i estratègies electorals (relació amb els mitjans de comunicació).
 
Ha exercit com assessor de Comunicació i Imatge de l’Ajuntament de Barcelona (1997-1998); cap de premsa i responsable de Comunicació de MEDIA PARK, on com a redactor en cap del News corporatiu de Media Park Media News va aconseguir el Premio Berzelius 1999 a la millor publicació del sector.
 
També ha desenvolupat la tasca de director de Comunicació i Relacions Institucionals de Viasalus (2000-2002); director de Comunicacio i Participació Ciutadana al Consorci d’Administració Oberta i Electrònica de Catalunya (2002-2009) i ha treballat d’assessor de comunicació a campanyes de comunicació política.
 
En el camp de la docència ha estat professor del Màster de la UAB “Comunicació i Educació” i professor associat de Periodisme de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB.
 
Dins del sector de les publicacions ha treballat a”Cuadernos 90”; “Barcelona Educació” i ha estat director de la línia editorial de l’Administració Oberta de Catalunya, entre d’altres.
 
Marc Marsal Ferret, membre de la Comissió Jurídica Assessora
 
Nascut a Barcelona el 1974.
 
Llicenciat en Dret per la Universitat Pompeu Fabra. Cursos de doctorat en Dret a la Universitat Autònoma. Diplomat per l’Acadèmia Europea de Dret Públic (2001), obtingut per les estades a l’Académie Européene de Droit Public (Atenes-Grècia).
 
Advocat en exercici col•legiat a l’il•lustre col•legi d’advocats de Barcelona. Professor associat del Departament de Dret Administratiu de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona. Membre fundador del Col•lectiu Praga i de l’Associació Drets. Autor de diverses monografies i articles científics de l’àmbit del dret administratiu.
 
Estades de recerca a la London School of Economics and Political Science, sobre el sistema institucional britànic i la prestació dels serveis socials al Regne Unit, i a l’Institut Universitari Europeu de Florència sobre  l’ús del mètode obert de coordinació per a l’elaboració de polítiques socials destinades a la lluita contra l’exclusió social.
 
Membre de la Comissió de Control de les Consultes. Ha estat membre del Consell de Redacció de la Revista Autonomies i de la Revista Catalana de Dret Públic.
 
Alfredo Galán i Galán, membre de la Comissió Jurídica Assessora
 
Nascut a Badalona el 1967.
 
Catedràtic acreditat de dret administratiu de la Universitat de Barcelona. Director del Departament de Dret administratiu i dret processal de la UB. Doctor en Dret per la Universitat de Bolonya.
 
Representant estatal en el Grup d’experts independents sobre la Carta Europea d’Autonomia Local del Consell d’Europa. Expert en la regulació de l’organització territorial del poder, dret municipal, l’exercici de la potestat normativa per part de les administracions, les formes de col·laboració público-privades, i en dret europeu, entre d’altres àmbits del dret públic. És autor de diverses publicacions sobre secessió d’estats.
 
Joan Pagès i Galtés, membre de la Comissió Jurídica Assessora
 
Nascut a Badalona el 1962.
 
Catedràtic de dret financer i tributari a la Facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.
 
Expert en finançament autonòmic, en dret tributari i financer de les administracions públiques autonòmica i local, en l’exercici de la potestat normativa tributària local, en deute públic de les administracions i fiscalitat ambiental, entre d’altres.
 
Ha estat professor en cursos de formació per funcionaris per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, així com en nombrosos cursos de postgrau d’universitats llatinoamericanes. És secretari-interventor d’Administració local, amb habilitació nacional, en excedència (1989-1992).
 
Sonia Ramos i González, membre de la Comissió Jurídica Assessora
 
Nascuda a Barcelona el 1976.
 
Professora de dret civil a la Universitat Pompeu Fabra. Ha estat investigadora Ramón y Cajal a la Universitat de Lleida, amb reconeixement del Programa I3, que acredita una trajectòria investigadora destacada.
 
Experta en dret de la responsabilitat patrimonial en l’àmbit mèdic i sanitari, per productes defectuosos i medicaments, així com en la valoració del dany i el sistema de barems. Publicacions en dret de contractes en dret privat europeu, ha treballat sobre el conflicte entre els drets de la personalitat i la llibertat d’expressió. Pertany al grup de recerca que ha impulsat la revista InDret.
 
Ha col·laborat amb la Comissió de Codificació de Catalunya, en l’elaboració del Llibre sisè del Codi civil de Catalunya. Estades de recerca al Max-Planck Institut d’Hamburg i visiting scholar a la Law School de la Cornell University a Nova York.
 
Antoni Vaquer i Aloy, membre de la Comissió Jurídica Assessora
 
Nascut a Lleida el 1965.
 
Catedràtic de dret civil de la Universitat de Lleida. Magistrat suplent a l’Audiència Provincial de Lleida des de l’any 1998. President del Jurat d’Expropiació de Catalunya - secció de Lleida.
 
Vocal de la Comissió de Codificació de Catalunya i membre de diversos grups internacionals d’harmonització de dret de contractes a Europa. És expert en dret d’obligacions i contractes, dret de propietat, protecció de menors i incapacitats, i dret de família i successions.
 
Ha publicat diversos manuals sobre el dret civil de Catalunya. Ha dirigit el Màster en dret agroalimentari de la Universitat de Lleida. Becari de l’Alexander von Humboldt Stiftung, ha fet estades de recerca a la Universität Regensburg.
 
Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda

Marcel Coderch i Collell, president de l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO)

Nascut a Olot l’any 1953.
 
Enginyer de Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), màster i doctor pel Massachusetts Institute of Tecnology (MIT), professor honorífic de la UPC.
 
Des de l'any 2006 al 2013 va ser vicepresident de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT). També és un reconegut expert en qüestions de desenvolupament i regulació energètica i va ser membre del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat de Catalunya.
 
La seva carrera professional també ha passat per altres àmbits. Des del 1983 fins al 1998 va ser director de Noves Tecnologies i Negocis de Grupo Anava, director tècnic del diari El Sol, i va participar en el llançament de Gestevision-Tele 5. De l'any 1998 al 2006 va ser director d'Internet de Retevisión- Auna, soci fundador de TechFoundries, INOUT TV i MediaXpress. És membre del capítol català del Club de Roma.
 
Natàlia Mas Guix, directora general d’Anàlisi Econòmica

Nascuda a Sant Martí de Tous l’any 1979.
 
És llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses i en Comerç Internacional per la Universitat Pompeu Fabra (UPF/ESCI). Té un màster en Economia Europea pel Col·legi d’Europa (Bruges, Bèlgica), gràcies a una beca del Patronat Catalunya-Món; i un altre màster en Gestió de Política Econòmica per la Universitat de Columbia (Estats Units) amb una beca de la Fundació La Caixa.
 
Actualment és directora d’Entorn Financer a la Direcció de Macroeconomia i Entorn Financer del Banc Sabadell. Entre 2004 i 2015 va treballar al Banc Central Europeu (Frankfurt am Main), primer com a economista a les direccions generals d’Economia (divisió d’Afers Exteriors) i d’Estadística (divisió d’Estadístiques Monetàries i Financeres). Des del 2010 hi treballava com a experta en Estabilitat Financera a la Direcció General de Política Macroprudencial i Estabilitat Financera.
 
Prèviament, havia treballat com a consultora del Banc Mundial (2009) en la unitat d’assessorament per a la captació d’inversió estrangera.

Departament d’Interior
 
Juli Gendrau i Farguell, director de general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament

Nascut a Berga l’any 1969.
 
És enginyer en Organització Industrial i enginyer tècnic industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Ha realitzat diversos postgraus i especialitzacions en la redacció, organització i direcció de projectes industrials i en l’àmbit de les energies renovables.
 
Des del març de 2013 fins al gener de 2016 ha estat delegat del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central.
 
Entre el 1999 i el 2007 va exercir de regidor a l’Ajuntament de Berga, municipi del qual en fou alcalde del 2007 fins el 2015.
 
També ha estat professor associat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) en el Departament d’expressió gràfica com a docent en l’àmbit de la redacció i execució de projectes tècnics en l’enginyeria industrial.
 
Departament de Justícia
 
Rosa Anna Castillo i Picas, directora general de Relacions amb l’Administració de Justícia
 
Nascuda a Berga l’any 1964.
 
Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona, amb la titulació de Dret Civil Català.
 
Des de 1989 és funcionària de carrera del cos superior de lletrats de l’Administració de Justícia del Ministeri de Justícia.
L’any 1989 va ingressar al cos de lletrats de l’Administració de Justícia i ha desenvolupat tota la seva trajectòria professional en els jutjats del partit judicial de Terrassa.
 
Al Departament de Justícia ha treballat com a cap de servei de la Subdirecció General de Planificació i Estudis de la Direcció General de Relacions amb l’Administració de Justícia des de l’any 2004 fins al 2007 i, des de l’any 2011 fins ara, com a subdirectora general de Planificació i Programes de la Direcció General de Modernització de l’Administració de Justícia.
 
Des d’aquest últim càrrec ha participat en els estudis, disseny i implementació del nou model organitzatiu anomenat oficina judicial i en el projecte d’implementació de l’expedient judicial electrònic, l’e-justicia.cat.
 
Departament d’Empresa i Coneixement
 
Núria Betriu i Sánchez
 
Nascuda a Lleida l'any 1977.
 
Enginyera industrial, especialitzada en química, i Màster en Organització d'Empresa per la Universitat Politècnica de Catalunya i per l’École Polytechnique de París.
 
Va iniciar la seva carrera professional en el sector farmacèutic en àrees de qualitat i R+D. Posteriorment va desenvolupar diferents tasques de gestió i project management en empreses del sector farmacèutic, alimentari i electrònic.
 
El 2007 va crear una enginyeria especialitzada en assessorament alimentari, ambiental i estratègic en àrees de producció, internacionalització, qualitat i R+D, de la qual va ser sòcia i directora general fins a l’any 2013.
 
El juny del 2013 va assumir la direcció del Programa Catalunya Emprèn amb l’objectiu d’impulsar i coordinar les polítiques d’emprenedoria del Govern de la Generalitat. L’octubre del 2014 va ser nomenada consellera delegada d’ACCIÓ. En el marc de la seva direcció, ACCIÓ ha impulsat el binomi innovació-internacionalització com a estratègia per reforçar la competitivitat de l’empresa catalana i ha engegat la marca Catalonia Trade & Investment, per impulsar a nivell internacional l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres de la Generalitat de Catalunya.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined