El Govern aprova el projecte de reordenació de la recerca en medicina personalitzada al campus de Can Ruti

El Govern aprova el projecte de reordenació de la recerca en medicina personalitzada al campus de Can Ruti

query_builder   16 febrer 2016 14:03

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el projecte de reordenació de la recerca en medicina personalitzada al campus de Can Ruti

  • El projecte implica la integració de l'activitat científica de l'Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer (IMMPC) a l'Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP) i a l'Institut de Recerca Contra la Leucèmia Josep Carreras (IJC)
 
El Govern ha aprovat la incorporació de l’activitat científica i el patrimoni de la Fundació Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer (IMMPC) a la Fundació Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP) i a la Fundació Institut de Recerca Contra la Leucèmia Josep Carreras (IJC).
 
Aquesta operació s’emmarca en l’Acord del Govern de 2 d’agost de 2011 sobre mesures de racionalització i simplificació del sector públic, que insta a analitzar els centres de recerca i a presentar un pla de reordenació dels centres vinculats amb l’objectiu d’augmentar la seva excel·lència.
 
Així mateix, aquesta fusió es va presentar en el marc del Programa SUMA impulsat per la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement i per la Institució CERCA, que aplega centres de recerca. El Programa SUMA està destinat a incentivar projectes per aconseguir un increment de la massa crítica i la competitivitat de les línies d’investigació dels centres de recerca, mitjançant noves integracions i fusions entre centres CERCA i altres estructures o institucions col·laboradores.
 
La integració de l’activitat científica de l’IMPPC en els centres IGTP i IJC es basa en la proximitat geogràfica i en un estudi sobre les sinergies, tant científiques com econòmiques, que es derivarien de la incorporació de les línies de recerca de l’IMPPC dins el Campus Germans Trias i Pujol. Es dota així d’una major solidesa científica i econòmica els projectes científics de cadascuna de les institucions, i s’assoleix un marc de referència en el món de la recerca en l’àmbit del tumor sòlid i el tumor líquid que ajudi a ampliar la capacitat dinamitzadora del Campus.
 
L’acord, que ha estat possible gràcies a la col·laboració i màxima coordinació amb el Departament de Salut, és fruit del consens de tots els agents implicats i no suposa cap pèrdua de llocs de treball.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined