Altres acords del Govern

Altres acords del Govern

query_builder   15 març 2016 15:27

event_note Nota de premsa

Altres acords del Govern

Autorització del pagament per a la prestació de serveis assistencials de salut durant el 2016

El Govern ha autoritzat el pagament de l’activitat que, durant l’any 2016, desenvolupin les entitats convingudes o contractades amb el Servei Català de la Salut (CatSalut) per a la prestació de serveis assistencials. L’autorització abasta totes les línies assistencials pròpies de l’atenció a la salut.
 
Atès que s’ha iniciat l’any 2016 sense que s’hagin establert els paràmetres de contractació per a aquest exercici, mentre no es formalitzi la contractació anual i se signin les noves clàusules addicionals del 2016, és necessari continuar fent efectius els pagaments de l’activitat realitzada amb els paràmetres subscrits en les darreres clàusules addicionals.
 
Així, les entitats proveïdores podran continuar facturant l’activitat assistencial que prestin durant el 2016 d’acord amb els convenis i contractes d’encàrrec de la gestió de serveis assistencials vigents el 31 de desembre de 2015. A més, els pagaments que s’efectuïn de conformitat amb aquest acord de Govern seran objecte de regularització, si s’escau, un cop se subscriguin les respectives clàusules addicionals corresponents a l’any 2016.
 
Personació en el recurs d’inconstitucionalitat del Govern de l’Estat contra alguns articles de la Llei de les professions de l’esport

El Govern ha aprovat personar-se en el recurs d'inconstitucionalitat promogut pel Govern de l'Estat contra diversos articles de la Llei de Catalunya 7/2015, del 14 de maig, de modificació de la Llei 3/2008, de l'exercici de les professions de l'esport.
 
L’Executiu formularà les al·legacions pertinents en defensa de la constitucionalitat dels preceptes impugnats de la Llei 7/2015 i sol·licitarà l'aixecament immediat de la suspensió de la seva vigència.
D’aquesta manera, el Govern respon al Govern de l'Estat, que ha promogut recurs d'inconstitucionalitat contra els articles 4; 6, apartats 1, 2, 3 (el seu incís final), 4 i 5 (excepte el seu primer incís); 8; 9; 10 i 11 de la Llei de Catalunya 7/2015, del 14 de maig, de modificació de la Llei 3/2008, de l'exercici de les professions de l'esport.
 
El recurs ha estat admès a tràmit, amb el núm. 857-2016, mitjançant la Provisió del Tribunal Constitucional d'1 de març de 2016, en la qual es concedeix al Govern de la Generalitat un termini de quinze dies perquè pugui personar-se en el procés i formular les al·legacions pertinents.
 
Al seu torn, en l'esmentada Provisió el Tribunal Constitucional fa constar que, en haver invocat el president del Govern de l'Estat l'article 161.2 de la Constitució espanyola, s'ha produït la suspensió de la vigència i aplicació dels preceptes impugnats de la Llei 7/2015, amb efectes des del 22 de febrer de 2016, data d'interposició del recurs, per a les parts del procés, i des del dia en què aparegui publicada la suspensió en el BOE, per als tercers.
 
Modificació del decret que regula el currículum dels ensenyaments d’idiomes de règim especial
 
El Govern ha acordat modificar el decret que regula l’ordenació i el currículum dels ensenyaments d’idiomes de règim especial. Concretament, n’ha modificat l’article que disposa que el nivell intermedi dels ensenyaments d’idiomes de règim especial s’organitza en un curs acadèmic llevat de les llengües en què expressament se’n preveu l’organització en dos cursos, cas en què s’hi ha afegit com a novetat el coreà, que, per tant, també es farà en dos cursos.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined