- L’Estat hauria d’assumir el 100% d’aquests ajuts, encara que la realitat és que no cobreixen ni el 50% del salari mínim interprofessional de les plantilles dels centres especials de treball catalans i és la Generalitat qui cobreix aquesta diferència
- La Generalitat va destinar 73 milions d’euros per a polítiques actives d’ocupació destinades a persones amb discapacitat l’any 2015 i va finançar amb recursos propis prop de 38 milions, una xifra superior a l’aportada per l’Estat
De fet, l’Estat, que té la competència en aquesta matèria, hauria de pagar el 100% d’aquests fons, encara que els diners que hi destinen no cobreixen ni el 50% del salari Mínim Interprofessional de les plantilles dels Centres Especials de Treball catalans i és la Generalitat qui ha d’assumir aquesta diferència.
A més, l’aportació de l’Estat es decideix a la Conferència Sectorial d’Ocupació i d’Afers Laborals però, a dia d’avui, aquest òrgan encara no s’ha reunit i per tant ni tan sols s’han assignat i distribuït els fons finalistes corresponents a l’any 2016.
Cal recordar que la Generalitat va destinar 73 milions d’euros per a polítiques actives d’ocupació destinades a persones amb discapacitat l’any 2015 i va finançar amb recursos propis prop de 38 milions, una xifra superior a l’aportada per l’Estat, que és qui té la competència de finançament d’aquestes polítiques.
Els CET són una peça clau de l’economia social, sostenible i competitiva. La seva finalitat és la creació de llocs de treball estables, adequats a la realitat del mercat laboral i al món de l’empresa. Són també un mitjà d’integració de persones amb discapacitat al règim de treball ordinari. Aquests centres han de comptar en la seva plantilla amb un mínim del 70% de treballadors amb un grau de discapacitat de més del 33%.
Actualment a Catalunya hi ha 193 centres que donen feina a 14.000 persones amb discapacitat.