300 indrets de Catalunya es poden visitar des d'avui de forma virtual amb Google Street View

query_builder   7 abril 2016 15:43

event_note Nota de premsa

300 indrets de Catalunya es poden visitar des d'avui de forma virtual amb Google Street View

  • Catalunya se situa així com la destinació europea amb més rutes “trekkejades” per quilòmetre quadrat
  • Els objectius del projecte “Google Trekker Catalunya” són potenciar l’atractiu turístic de la destinació catalana per tal d’atraure més turistes, i mantenir Catalunya com una destinació turística de referència en l’ús de les  TIC per fer promoció turística
  • La Generalitat ha estat la primera administració d’Europa a signar un acord d’aquestes característiques amb Google
El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, el secretari per a la Governança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Jordi Puigneró, i el director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, han presentat avui al Mobile World Centre de Barcelona el projecte “Google Trekker Catalunya".

Aquest projecte ha estat possible gràcies a un acord signat entre Google i la Generalitat de Catalunya, que ha estat la primera administració d’Europa d’arribar a un acord d’aquestes característiques. El resultat ha estat que uns 300 indrets de Catalunya són actualment accessibles amb tecnologia Google Street View, “cosa que converteix la destinació catalana en el territori europeu amb més rutes “trekkejades” per quilòmetre quadrat” ha volgut destacar el conseller. Podeu consultar el llistat d’indrets en el document adjunt (pdf).

Durant la presentació, Baiget ha declarat que “tal i com s’està constituint el mercat turístic i la manera en com es gestiona la demanda dels particulars, o ets a les xarxes i estàs present en noves plataformes tecnològiques o perds competitivitat, i nosaltres volem continuar sent pioners”.

Per això, aquest projecte es planteja amb un doble objectiu. Per una banda, es vol potenciar l’atractiu turístic de Catalunya, posant en valor el seu patrimoni natural i cultural arreu del món, per tal d’atraure més turistes. Per l’altra, es vol mantenir Catalunya com a destinació turística de referència en el camp de l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a l’hora de realitzar promoció turística. Per aquesta raó, aquests 300 indrets han estat incorporats també al web de promoció turística de la Generalitat, www.catalunya.com, de manera que s’hi pugui accedir des de la cartografia d’aquest portal.

El conseller Baiget ha conclòs la presentació destacant que “aquest és un projecte de País en el qual hi han participat diverses administracions a les que vull agrair la seva predisposició a l’hora de col•laborar”.

Liderat pel Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), adscrit al Departament de la Presidència, aquest projecte ha estat possible gràcies a la feina transversal de diversos departaments i organismes de la Generalitat: l’Agència Catalana de Turisme, adscrita al Departament d’Empresa i Coneixement, el Departament de Cultura, i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. La Generalitat ha comptat a més amb la col•laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el Patronat de Turisme de la Diputació de Barcelona, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, el Patronat de Turisme Girona Costa Brava i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

Foto acte
Què és Google Street View?

La tecnologia Google Street View és la visió 360 graus de Google Maps, és a dir, permet accedir a una localització des Google Maps, veure-la en visió panoràmica de 360 graus i recórrer-la com si hom es trobés realment allí de forma immersiva. Fins ara, a Catalunya això només era possible en indrets on hi podia passar un vehicle, però gràcies a aquest projecte ara també es pot accedir amb Google Street View a aquests 300 indrets catalans, entre els quals s’hi troben rutes només realitzables a peu, parcs naturals, interiors de monuments i fins i tot algunes infraestructures turístiques.

Per poder veure un exemple de tecnologia Google Street View i d’alguns dels indrets gravats, podeu visualitzar aquest vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=pIBn0iUczlM&feature=youtu.be

Les imatges d’aquests 300 indrets han estat gravades amb una motxilla d’1,2 metres i 18 kg de pes, i que duu una càmera de 15 lents que capta imatges de 360 graus cada 2,5 segons. La motxilla la porta una persona que pren les imatges mentre camina. Posteriorment, un cop processades, aquestes imatges s’incorporen a Street View.

Aquestes imatges es poden visualitzar des de l’ordinador, la tauleta o el mòbil. A més, també es pot utilitzar el mòbil per visualitzar-les des d’unes ulleres de realitat virtual, com per exemple unes Cardboards.

En el cas dels mòbils, es recomana baixar-se l’aplicació de Google Street View, disponible tant per a Android (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.street) com per a iOS (https://itunes.apple.com/us/app/google-street-view/id904418768?mt=8). Per poder visualitzar-les, en el cas d’Android es necessita una versió 5.0 Lollipop o superior, mentre que en el cas de iOS es requereix una versió 8.0 o superior. En ambdós casos el dispositiu ha de tenir giroscopi i acceleròmetre.

3  

Fitxers adjunts

Fotografia 1

Fotografia 1
JPG | 2388

Fotografia 2

Fotografia 2
JPG | 168

Llistat indrets

Llistat indrets
PDF | 284

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined