Centres especials de treball

El Govern reserva 8,7 milions d'euros per a contractes públics amb entitats socials i centres especials de treball

Aquest import representa un increment del 26% respecte de l'any anterior

query_builder   12 abril 2016 17:05

event_note Nota de premsa

El Govern reserva 8,7 milions d'euros per a contractes públics amb entitats socials i centres especials de treball

Aquest import representa un increment del 26% respecte de l'any anterior

·         D’aquests 8,7 milions d’euros, 5,3 milions es destinaran a contractes públics amb centres d’inserció sociolaboral o entitats sense ànim de lucre, i 3,4 milions a contractes amb centres especials de treball
 
 
·         El Govern de la Generalitat va ser pioner l’any 2002 en l’establiment d’aquesta mesura, i amb l’acord d’avui es posa de manifest la voluntat de l’Executiu de continuar impulsant una contractació socialment responsable
El Govern ha aprovat l’acord pel qual es fixen les quanties que han d’assolir els departaments de l’Administració de la Generalitat, organismes autònoms i empreses públiques per al 2016 en la contractació reservada al foment dels objectius socials i en la realitzada pels centres especials de treball.
 
La reserva aprovada per a l’exercici 2016 és de 8,7 milions d’euros. Aquest import, que representa un increment del 26% respecte de l’any anterior, té com a finalitat facilitar l’accés general d’aquestes entitats i centres a la contractació pública per tal de donar un suport institucional indirecte a la important tasca social que duen a terme. D’aquests 8,7 milions d’euros reservats, 5.320.000 euros es destinaran a la contractació per a empreses i centres d’inserció sociolaboral, i 3.410.000 euros a la contractació amb centres especials de treball (CET). 
 
L’establiment i els imports establerts per al 2016 posen de manifest la voluntat del Govern d’impulsar una contractació socialment responsable, tal com reflecteix el compliment decidit dels objectius establerts l’any anterior per part dels departaments, organismes autònoms, empreses públiques i la resta d’entitats que integren el sector públic de la Generalitat de Catalunya.
 
El Govern de la Generalitat de Catalunya va ser pioner en l’establiment de la referida reserva social de contractació, mitjançant la Llei 31/2002. La Directiva 2014/24/UE del Parlament i del Consell de 26 de febrer de 2014, de contractació pública, va establir posteriorment la possibilitat de realitzar-la per a tallers protegits i operadors econòmics amb les finalitats abans esmentades. Aquests realitzen, bàsicament, serveis com ara els de missatgeria, arts gràfiques, manipulació, restauració, neteja, entre molts d’altres.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined