event_note Nota de premsa

Alimentaria, l'aparador de la diversitat agroalimentària catalana, obre les portes demà

Alimentaria 2016 tindrà lloc del 25 al 28 d'abril a Barcelona
Alimentaria 2016 tindrà lloc del 25 al 28 d'abril a Barcelona
Més de 150 empreses catalanes participaran a Alimentaria 2016 amb el suport del Departament d’Agricultura
 
La segona edició del Fruit Business Forum, una taula rodona sobre el TTIP i la presentació oficial del CREG’16, plats forts de la fira
 
L’agroindústria és un dels sectors més dinàmics de l’economia catalana
 
La comercialització dels productes catalans i la internacionalització de les empreses catalanes són els dos eixos sota els quals el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació articula la seva política de foment al sector agroalimentari. La fira Alimentaria, que el proper dilluns, 25 d’abril, obrirà les seves portes, és un marc idoni per fomentar l’obertura de nous mercats. Per aquest motiu, el Departament, a través de Prodeca, ha impulsat la participació de més de 150 empreses en la 21a edició d’aquesta fira, facilitant espais d’exposició i promoció en els salons Lands of Spain, Intervin, Intercan i Interlac.
 
Després de l’èxit de l’edició anterior, torna, els dies 25 i 26 d’abril, el Fruit Business Forum, un espai de trobada i de promoció de les exportacions d’un dels sectors més dinàmics de l’economia agroalimentària catalana.
 
El mateix dilluns 25 d’abril, tindrà lloc la taula rodonaLa lletra petita del TTIP. Riscos i oportunitats per al sector agroalimentari”, amb la participació de la consellera de comercialització i comunicació d’European Fresh Produce Association (Freshfel), Nelli Hajdu; del director general de l’Associació Empresarial de Fruita de Catalunya (Afrucat), Manel Simon; del diputat al Parlament Europeu, Josep M. Terricabres, i de l’agregada agrícola de l’Ambaixada dels Estats Units a Espanya, Rachel Bickford, entre altres.
 
En el marc d’Alimentaria Barcelona es presentarà oficialment, el dimarts 26 d’abril, la designació de Catalunya, Regió Europea de la Gastronomia 2016, que té com a ambaixadora la xef Carme Ruscalleda. Diferents experts participaran en les taules rodones “Gastronomia i innovació, desenvolupament de nous productes” (25 d’abril) i “Gastronomia, radiografia d’un sector econòmic” (26 d’abril) i es podrà participar diàriament en showcookings que permetran conèixer la gran varietat i qualitat dels productes agroalimentaris catalans.
 
Durant aquesta edició d’Alimentaria també tindran lloc reunions amb països tercers, com ara la Xina i el Líban, per mantenir els contactes i les negociacions en l’obertura de nous mercats en sectors com el boví, la fruita de pinyol o els cítrics.  D’altra banda, també es mantindran reunions institucionals amb diferents Comunitats autònomes, com ara el País Basc, Navarra i Múrcia, per tractar temes d’interès comú.
 
L’agroindústria catalana, un dels sectors més dinàmics

Catalunya té en l’agroindústria no només un dels sectors més importants de l’economia, sinó també un dels àmbits amb majors oportunitats de creixement. Amb el 3,6% del PIB català i el 18,6% del PIB industrial, l’agroindústria és un dels sectors exportadors més dinàmics de l’economia catalana i amb major projecció internacional.
 
Programa de la consellera Serret a Alimentaria 2016: http://bit.ly/26iTgPK
 
Programa del Departament a Alimentaria 2016: http://bit.ly/1WJHREz
 
Trobareu tota la informació d’Alimentaria 2016 a:
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.