TURISME

La Generalitat celebra la decisió del touroperador d'anul·lar la programació del "Karibean Spring Break" a Salou

query_builder   29 abril 2016 15:42

event_note Nota de premsa

TURISME

La Generalitat celebra la decisió del touroperador d'anul·lar la programació del "Karibean Spring Break" a Salou

 
  • La directora general de Turisme, Marian Muro, ha agraït la feina feta pel sector i administració local en l’ajuda per combatre aquestes pràctiques que malmeten la imatge de Catalunya com a destinació turística i ha advertit que la Generalitat seguirà actuant contra aquelles iniciatives que puguin promoure un “turisme de borratxera”.
 
La Directora general de Turisme, Marian Muro, ha anunciat avui que l’operador que organitzava el “Karibean Spring Break” a Salou ha retirat aquest paquet turístic de la seva oferta i aquest esdeveniment ja no es durà a terme en aquesta localitat.
 
Aquest fet és conseqüència de les actuacions dutes a terme des de la Generalitat de Catalunya que, tal i com ha declarat Muro, “està actuant amb contundència i fermesa contra totes aquelles iniciatives que malmeten la imatge turística de Catalunya i no s’ajusten al model de turístic de qualitat i excel·lència que volem promoure”.
 
En aquest sentit, Muro ha anunciat que la Generalitat seguirà treballant contra les empreses que promouen el “turisme de borratxera” a través de tres línies d’actuacions:
 
En primer lloc, des de la col·laboració interdepartamental, es realitzaran tot tipus d’inspeccions (industrials, de salut, etc.) per comprovar que el sector privat que participa en aquest tipus d’iniciatives compleix escrupolosament la normativa vigent i, en cas de no ser així, actuar amb tota la contundència que permet la llei.
 
En segon lloc, a totes les empreses i institucions que participin en iniciatives que promouen el “turisme de borratxera” se’ls retirarà els distintius de qualitat que atorga l’Agència Catalana de Turisme i se’ls impedirà participar en les accions de promoció (fires, workshops, promoció a les xarxes socials, etc) que s’organitzen des de la Generalitat.
 
Finalment, es realitzarà una campanya de sensibilització cap als països d’origen per advertir a les autoritats de cadascun d’ells el tipus de turisme que consumeixen els seus joves i aconseguir la seva col·laboració a l’hora de combatre aquestes iniciatives.
 
La Directora general de Turisme ha volgut agrair a les institucions i al sector privat que s’han posicionat al costat de la Generalitat “la feina feta per combatre aquest tipus de turisme que malmet la imatge de Catalunya” i ha advertit a la resta que “seguirem actuant contra aquelles iniciatives que promouen el turisme de borratxera”.
 
Muro ha volgut matisar, però, que existeix una diferència entre el Karibean Spring Break i l’Spring Break. Mentre el primer és una proposta concreta d’un operador que promou un tipus de producte basat en el sexe i l’alcohol, el segon és una expressió internacional que fa referència a un període vacacional durant el mes de maig. En aquest sentit, la Directora general ha afirmat que “no s’actua contra aquelles empreses que porten joves turistes que volen gaudir de la nostra destinació de forma saludable i amb un comportament correcte”.
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través del Saps Com?!:
A Twiter:  @sapscom
Al canal de Youtube: SapsCom
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined