Taula d'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica

El Govern crea la Taula d'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica

query_builder   17 maig 2016 15:43

event_note Nota de premsa

El Govern crea la Taula d'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica

  • L’òrgan col·legiat fusiona la Taula sobre desnonaments i la Taula sobre la pobresa energètica, i dóna compliment a una resolució del Parlament que instava a unificar els mecanismes de participació social i institucional en els dos àmbits
  • La nova Taula permetrà desplegar mesures concretes urgents per a persones afectades per desnonaments i fer front a casos de vulnerabilitat energètica

El Consell Executiu ha acordat crear la Taula d’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, encarregada de vehicular mesures concretes urgents per a les persones afectades pels desnonaments i fer front a la situació de les persones amb vulnerabilitat energètica a Catalunya. La nova Taula s’adscriu al Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, i comptarà per al seu funcionament amb el suport administratiu, tècnic i logístic de la Secretaria d’Habitatge i Millora Urbana. L’Acord de Govern preveu que estigui constituïda en el termini d’un mes.
 
La Taula d’emergència en l’àmbit de l’habitatge estarà presidida per la persona titular del departament competent en matèria d’habitatge, amb vicepresidències per als secretaris d’Habitatge i Millora Urbana; Afers Socials i Famílies, i Empresa i Competitivitat. També en formaran part en qualitat de vocals representants d'altres departaments de la Generalitat de Catalunya; l’Ajuntament de Barcelona, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, com a portaveus del món local; el Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya; entitats empresarials i sindicals; la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca; entitats financeres; empreses subministradores d’energia i aigua, així com entitats socials del tercer sector.

Amb l’aprovació d’aquest Acord, el Govern dóna compliment al mandat del Parlament de Catalunya previst en la Resolució 17/XI, que instava l’Executiu català a fusionar la Taula sobre desnonaments i la Taula sobre la pobresa energètica per unificar els mecanismes de participació social i institucional en l’àmbit de l’habitatge i de la pobresa energètica, atesa la vinculació dels problemes en els dos àmbits. 
 
En compliment del mandat parlamentari
El Govern va crear al setembre de 2013 la Taula sobre desnonaments, amb l’objectiu de vehicular mesures concretes urgents per a les persones afectades pels desnonaments. Al juny de 2014, un nou Acord de Govern va permetre crear la Taula sobre la pobresa energètica, òrgan d’assessorament al Govern i de concertació social per fer front a la situació de les persones amb vulnerabilitat energètica a Catalunya. La Taula sobre desnonaments estava adscrita fins ara al Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, mentre que la Taula sobre pobresa energètica es relacionava a través del Departament d’Empresa i Coneixement.
 
El Parlament de Catalunya, per mitjà de la Resolució 17/XI, de 10 de març de 2016, sobre la situació d’emergència social, la reactivació econòmica, la gestió pública i la necessitat d’una resposta institucional, va instar el Govern a fusionar les dues taules.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined