TURISME

Els germans Roca promocionaran la gastronomia catalana i la Ruta del Vi DO Empordà a Nova York

query_builder   11 juny 2016 11:00

event_note Nota de premsa

TURISME

Els germans Roca promocionaran la gastronomia catalana i la Ruta del Vi DO Empordà a Nova York

·     Els xefs Joan, Josep i Jordi Roca, d’“El Celler de Can Roca” pronunciaran a Nova York la conferència “Intangible” davant un centenar de periodistes, bloguers, prescriptors i cuiners internacionals de referència. Aquesta classe magistral s’emmarca en la 5a edició de l’“Esmorzar amb les estrelles de la Costa Brava i el Pirineu”, que impulsa el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona i l’Agència Catalana de Turisme (ACT).

·     L’esdeveniment tindrà lloc coincident amb l’acte de proclamació de la llista dels “50 millors restaurants del món 2016” per part de la revista gastronòmica Restaurant Magazine a Nova York.

 
El proper dilluns 13 de juny la revista gastronòmica Restaurant Magazine donarà a conèixer per primera vegada des de Nova York (Estats Units) la llista dels «50 millors restaurants del món 2016».
 
En el marc d’aquest esdeveniment, l’Agència Catalana de Turisme (ACT) i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona organitzen la cinquena edició de l’acció «Esmorzar amb estrelles de la Costa Brava i el Pirineu de Girona» a l’hotel Intercontinental de Manhattan.
 
Es tracta d’una conferència oferta pels germans Roca, d’El Celler de Can Roca, designat el millor restaurant del món el 2013 i 2015 per la revista Restaurant Magazine i ambaixadors de bona voluntat per la ONU. Sota el títol “Intagible”, Joan, Josep i Jordi Roca oferiran una ponència que se centrarà a donar a conèixer la perspectiva humanista de la cuina i l’avantguarda post-materialista i els projectes humanitaris en què estan treballant amb el suport de l’ONU. A l’acte hi assistiran un centenar de periodistes, bloguers, prescriptors i cuiners internacionals de referència, i comptarà amb la participació de Marian Muro, directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Pere Vila, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i Xavier Espasa, director de l’Agència Catalana de Turisme.
 
A continuació de l’«Esmorzar amb estrelles», i amb motiu de la designació de Catalunya, Regió Europea de la Gastronomia 2016 i de l’Any de la Gastronomia i l’Enoturisme, s’organitzarà un taller d’enobotànica amb l’objectiu de presentar el paisatge de la Costa Brava, els vins de la DO Empordà i promocionar la ruta vinculada a aquesta denominació d’origen. El taller estarà dirigit per Evarist March i Dani Martínez, gastrobotànic i sommelier, respectivament, d’El Celler de Can Roca, i comptarà amb la participació de Josep Roca.
 
L’endemà dimarts, 14 de juny, es durà a terme una presentació de l’oferta turística catalana centrada en el segment dels productes únics i exclusius. Aquesta presentació estarà adreçada a una trentena d’agents de viatges majoritàriament de la xarxa d’agències de viatge de luxe americana Virtuoso. Cal destacar que des del 2013 l’ACT ha inclòs l’oferta turística de Catalunya a Virtuoso.
 
La gran potencialitat del mercat americà per a Catalunya
 
El creixement de l’activitat econòmica dels Estats Units; la fortalesa del dòlar front a l’euro; la bona marxa del mercat laboral i la tendència positiva en la renda disponible, permeten ser optimistes amb aquest mercat.
 
L’any 2015, més de 620.000 turistes nord-americans (3,6 % del total de turistes estrangers) van visitar Catalunya, i van fer una despesa de gairebé 1.175.000 euros (7,5 % de la despesa total). Les principals activitats que realitzen els turistes nord-americans són activitats culturals, creuers, compres, oci i gastronomia. A més, creixen a Catalunya les activitats relacionades amb la natura i les esportives.
 
 
Nota: L’ACN distribuirà informació de text, audiovisual i fotografia de l’esdeveniment.
 
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través del Saps Com?!:
A Twiter:  @sapscom
Al canal de Youtube: SapsCom
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined