AEM

El Govern crea una comissió per impulsar que Barcelona sigui la seu de la Agència Europea del Medicament

query_builder   28 juny 2016 15:08

event_note Nota de premsa

El Govern crea una comissió per impulsar que Barcelona sigui la seu de la Agència Europea del Medicament

  • La indústria farmacèutica catalana és la cinquena més productiva de la UE-15 i és un sector estratègic en l’economia catalana
El Govern ha aprovat avui la creació d’una comissió encarregada d’impulsar que Barcelona sigui la seu de l’Agència Europea del Medicament. Formaran part d’aquesta comissió els departaments de la Vicepresidència, i d’Economia i Hisenda;  Salut; Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència; i Empresa i Coneixement.
 
L’Agència Europea del Medicament (EMA) és una agència de la Unió Europea, que té actualment la seu a Londres.  Atenent l’interès estratègic de la indústria farmacèutica en l’economia catalana,  i que l’any 1992, sota presidència espanyola de la UE, ja es va presentar la candidatura de Barcelona a optar a ser la seu de l’EMA, el Govern ha decidit impulsar novament la candidatura de la capital catalana per acollir aquesta Agència.
 
L’EMA s’encarrega de l'avaluació científica dels medicaments desenvolupats per les empreses farmacèutiques per al seu ús a la Unió Europea. La seva principal responsabilitat és protegir i promoure la salut pública de les persones i dels animals i, a més, l’Agència té un paper destacat en l’estimulació de la innovació i la recerca en el sector farmacèutic.
 
El sector farmacèutic, estratègic per a la indústria catalana
Catalunya té un clúster de biociències que s’ha consolidat com un dels grans pols biotecnològics europeus, i és un model d'èxit i competitivitat internacional. D’altra banda, la indústria farmacèutica  representa un sector industrial rellevant a Catalunya i és motor de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I) de la indústria catalana, a més de ser generadora directa i indirecta de llocs de treball en el nostre territori. Cal tenir en compte que prop de la meitat de les empreses farmacèutiques nacionals i internacionals instal·lades a l’Estat es troben a Catalunya.
 
Actualment a Catalunya hi ha ubicats 230 laboratoris farmacèutics, xifra que representa gairebé el 50% de tota la indústria farmacèutica ubicada a l'Estat espanyol. Així doncs, Catalunya és una potència en la producció farmacèutica a Europa i té un sector industrial altament productiu i competitiu. La producció farmacèutica catalana representa el 3,5% de l’europea i és assimilable a la dels Països Baixos (4%), Dinamarca (3,7%) o Suècia (3,6%). El sector farmacèutic català és el cinquè més productiu de la UE-15.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined