Altres Acords

Altres Acords de Govern

query_builder   28 juny 2016 15:11

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

Autoritzada la reducció del capital social de Vallter
El Govern ha autoritzat la reducció del capital social de Vallter, SA, per compensar les pèrdues per un import de 3.796.238,18 euros mitjançant la disminució del valor nominal de cadascuna de les 6.434.302 accions. Actualment el valor nominal d’una acció és d’1 euro i es rebaixarà a la quantitat de 0,59 euros. Així, el capital social ha quedat fixat en 2.609.578 euros. El 28 d’octubre de 2014, el Govern va autoritzar per a l’exercici del 2016 l’augment del capital social de Vallter SA en 803.000 euros, mitjançant aportacions dineràries a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya que comportarà el corresponent augment del capital social.
 
Aprovats els ajuts de 78.400 euros per a la inserció professional dels postgraduats en educació física i esport
 
El Govern ha autoritzat l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), adscrit al Departament de la Presidència, a realitzar despeses per un import total de 78.400 euros per atendre la convocatòria d’ajuts per a la formació complementària d’alumnat universitari i persones postgraduades en l’àmbit de l’educació física i l’esport, per al curs acadèmic 2016-2017, en els centres de Barcelona i Lleida.
 
Aquesta partida, que es distribueix en 23.520 euros el 2016 i 54.880 el 2017, ajudarà l’alumnat recent graduat en el sector de l’educació física i l’esport a iniciar la inserció al món professional mitjançant una estada remunerada d’un any en alguns dels dos centres, on realitzaran tasques de suport en àmbits com la recerca, la gestió acadèmica i la comunicació.
 
Aprovada l’ocupació urgent d’un bloc del barri d’Arraona, a Sabadell, per enderrocar-lo
El Govern ha aprovat aquest dimarts l’ocupació urgent del bloc compost per les escales 37-38 del barri d’Arraona, a Sabadell (Vallès Occidental), per tal de poder accelerar el seu enderrocament. A hores d’ara, només quedaven cinc drets de propietat d’habitatge pendents d’obtenir perquè l’Institut Català del Sòl (Incasòl) pogués iniciar el desmantellament de l’edifici.
 
Els blocs de pisos del barri d’Arraona es van construir entre 1954 i 1955 i pateixen greus problemes d’aluminosi. El bloc compost per les escales 37-38 es troba a l’illa delimitada pels carrers Brasil, Argentina, La Palma i Tenerife. A més d’aluminosi, l’edifici pateix manca de manteniment i l’absència de la majoria de veïns, que agreugen el seu deteriorament.
 
L’aplicació del procediment excepcional d’urgència en l’ocupació dels béns afectats es justifica per tal de finalitzar ràpidament l’adquisició dels drets que faltaven per obtenir la disponibilitat del bloc i poder-lo enderrocar. Els seus veïns es reallotjaran en els propers mesos al bloc 7, de nova construcció.
 
Modificades les bases reguladores dels procediments per a la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva
 
El Govern ha aprovat avui l’adaptació del model tipus de bases reguladores dels procediments per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, tramitats per l’Administració de la Generalitat i el seu sector públic, a la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, i a la Llei 17/2015, del 21 de juliol, d'igualtat efectiva de dones i homes.
 
La modificació suposa l’aprovació del text íntegre del model tipus de les bases reguladores i deixa sense efecte l’anterior model tipus regulat per l’Acord de Govern GOV/110/2014.
 
El procediment de concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva és aquell en el qual la subvenció es realitza a través de la comparació de les sol·licituds per tal d’establir una prelació entre aquestes d’acord amb els criteris de valoració fixats a les bases i a la convocatòria i adjudicar aquelles que hagin obtingut major valoració.
 
Autoritzada l’absorció de la Fundació Centre d’Investigació en Epidemiologia Ambiental (CREAL) per part de la Fundació Privada Institut de Salut Global Barcelona (ISGlobal)
 
El Govern ha autoritzat avui la fusió per absorció de la Fundació Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL) amb la Fundació Privada Institut de Salut Global Barcelona (ISGlobal). Fa unes setmanes, els patronats de totes dues fundacions van adoptar els respectius acords d’integració, atesos els objectius comuns d’ambdues, com ara incrementar l’eficàcia i l’excel·lència en l’àrea de la recerca científica i assolir més solvència financera i una gestió més eficient.
La mesura dóna continuïtat al procés iniciat pel Govern al 2011 sobre mesures de racionalització i simplificació de l’estructura del sector públic, amb què es van aprovar impulsar diverses operacions de reordenació de centres de recerca de Catalunya amb l’objectiu d’augmentar la seva excel·lència. Abans d’aquesta absorció, ja es va aprovar anteriorment la integració, mitjançant fusió per absorció, de la Fundació Centre de Recerca en Salut Internacional de Barcelona (CRESIB) en la Fundació ISGlobal.
 
El Govern i l’Institut d’Estudis Catalans col·laboren per a la realització de l’inventari dels vitralls catalans
 
El Govern ha aprovat un acord, mitjançant el Departament de Cultura, amb l’Institut d’Estudis Catalans per a la realització de l’inventari dels vitralls catalans civils i eclesiàstics, des del barroc fins al modernisme, a les comarques de Lleida i Tarragona i el que resta pendent de l’eclesiàstic de la província de Girona. L’acord té una vigència de quatre anys i una despesa de 320.000 euros.
 
A efectes pràctics, per  dur a terme l’inventari, s’ordenarà el territori basant-se en la divisió territorial de l’Església, ja que la major part del patrimoni per estudiar és seu. Cada població serà dividida per barris i esglésies per facilitar la recollida i l’ordenació de les dades. El material gràfic es recollirà en fotografies digitals fetes des de terra. En aquesta fase d’inventari, s’introduiran les dades a l’ordinador i, setmanalment, es penjarà aquesta documentació a l’espai web de l’IEC.
 
Aquest conveni pluriennal dóna continuïtat als treballs realitzats amb els vitralls dels bisbats de la província de Barcelona i part de la província de Girona, que van ser objecte d’un conveni signat entre el Departament de Cultura i l’Institut d’Estudis Catalans entre els anys 2009 i 2015. Fruit del nou acord que s’aprova avui, es reprèn i es dóna continuïtat a la tasca iniciada el 1981 per l’Institut d’Estudis Catalans en l’estudi dels vitralls gòtics i renaixentistes, als quals es van incorporar, a través dels convenis des de 2009, els vitralls catalans des del barroc fins al modernisme.
 
 

 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined