
- En el marc d'un nou seminari 'Matins d'innovació', organitzat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
“La indústria alimentària és un dels sectors exportadors més dinàmics de l’economia catalana i amb major projecció internacional”, ha afirmat el director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, Antoni Diaz, en la inauguració del seminari tècnic ‘Matins d'innovació: recerca en la valorització dels subproductes de la indústria alimentària’, que se celebra avui, a la seu d' Agricultura a Barcelona, organitzat pel Servei d’Innovació Agroalimentària del DARP.
La jornada aplega més de 90 persones i compta amb una àmplia participació de grups de recerca i d’empreses catalanes i professionals del sector de la indústria alimentària i empreses que utilitzen com a matèria primera els subproductes d’aquesta indústria, principalment, per tal d’exposar les principals necessitats en l’àmbit de la recerca i la transferència de coneixement i les oportunitats que pot presentar la valorització.
Antoni Diaz ha obert la seva intervenció subratllant la importància de la indústria agroalimentària a Catalunya, "la segona comunitat autònoma amb major increment de percentatge d’ocupats en ella i la que més percentatge de vendes ha obtingut", i ha recordat que la participació d’aquesta indústria en el conjunt de la indústria catalana és del 10,1%.
El director general ha exposat les principals línies de recerca, desenvolupament i innovació que impulsa el DARP, i ha fet referència al Consell Català de la Innovació com a òrgan per a impulsar les polítiques d’innovació i adaptar les estratègies a les necessitats de les empreses.
En aquest sentit, ha destacat l’anomenada economia circular per abordar els problemes ambientals a partir de la valorització econòmica dels subproductes i la col·laboració entre empreses i centres de recerca. Diaz ha assenyalat que “és de gran importància aquest tipus de jornades en què es posa en comú aquestes iniciatives que permeten veure com es pot generar sinèrgies entre les empreses que tenen un subproducte i les empreses que el poden utilitzar com a font de matèria primera a un cost molt reduït".
Els seminaris tècnics ‘Matins d’Innovació Agroalimentària’ són un espai de trobada entre els agents d’un àmbit o sector concret, amb la finalitat de conèixer, orientar i definir activitats de recerca, innovació i transferència de coneixement. I per a fer-ho, es compta amb la participació dels diferents agents que integren la cadena, des dels que intervenen en la fase de producció, disseny de maquinària fins a l’assessorament i distribució, i els que fan recerca i transferència en aquest àmbit.
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.




