traductors i interprets

El Govern estudia els requisits necessaris per als traductors i intèrprets dels òrgans judicials

query_builder   5 juliol 2016 15:27

event_note Nota de premsa

El Govern estudia els requisits necessaris per als traductors i intèrprets dels òrgans judicials

  • Una comissió interdepartamental proposarà la regulació per a aquest col·lectiu professional en compliment d’una directiva europea
  •  El Govern de la Generalitat s’avança així a l’adaptació de la normativa que ha d’elaborar el Govern de l’Estat
El Govern ha aprovat aquest dimarts la creació d’una comissió interdepartamental que establirà els requisits per als professionals que volen prestar serveis de traducció i interpretació als òrgans judicials amb seu a Catalunya. Aquest registre serà d’inscripció obligatòria i hi hauran de constar tant els traductors i intèrprets que treballin per a altres empreses com els que ho facin per compte propi. La comissió proposarà i desenvoluparà els criteris, pautes i procediments que s’han de tenir en compte en el desplegament del registre.
 
La comissió presentarà a la Secretaria de Relacions amb l’Administració de Justícia, com a molt tard el 31 de juliol de 2017, les conclusions i les propostes de normativa que cal aprovar. La comissió s’integra al Departament de Justícia, que, a través de la Secretaria de Relacions amb l’Administració de Justícia, aportarà el suport administratiu, tècnic i logístic necessari per al seu funcionament. El Departament de Justícia també té assignada la vicepresidència i una vocalia de la comissió, la qual també estarà formada per un representant dels departaments d’Interior, de Cultura, d’Empresa i Coneixement, i d’Ensenyament.
 
El Govern de la Generalitat s’ha avançat així a l’adaptació de la normativa que ha d’elaborar el Govern de l’Estat. Fins ara, en l’ordenament jurídic actual no existia cap mena de regulació de la figura del traductor i intèrpret judicial. La Llei orgànica 5/2015, de 27 d’abril, remet a la publicació, per part del Govern espanyol, d’un projecte de llei de creació d’un registre oficial.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined