Altres Acords del Govern

Altres Acords del Govern

query_builder   12 juliol 2016 15:06

event_note Nota de premsa

Altres Acords del Govern


Subscripció d’un conveni amb el Marroc per coproduir l’exposició “Marroc, una tradició mil·lenària”

El Govern ha aprovat autoritzar l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural (ACPC) a subscriure un conveni de col·laboració amb el Conseil de la Communauté Marocaine à l’Étranger (CCME) per a la coproducció de l’exposició “Marroc, una tradició mil·lenària”, destinada a la seva exhibició al Museu d’Història de Catalunya (MHC).
 
L’exposició tractarà sobre la geografia, la història, la cultura i les tradicions del Marroc, especialment pel que fa a les formes de vida i tradicions de la comunitat de ciutadans i ciutadanes d’origen marroquí que viuen a Catalunya, tot fent èmfasi en la important aportació d’aquest col·lectiu al seu desenvolupament econòmic, social i cultural, i, alhora, a l’enriquiment del seu patrimoni cultural. Actualment resideixen a Catalunya quasi 300.000 persones d’origen marroquí, la contribució de les quals al desenvolupament social, econòmic i cultural del país i, alhora, a l’enriquiment del seu patrimoni cultural, ha estat i és molt important.
 
La mostra ocuparà una superfície aproximada de 700-900 m2, i serà presentada a la sala d’exposicions temporals de l'MHC durant els mesos de juliol-novembre de 2016. Posteriorment al seu tancament, se'n produirà una versió reduïda i compactada, d’aproximadament 170-200 m2, que serà itinerant per diverses ciutats i pobles de Catalunya, i, eventualment, del Marroc, durant un període mínim de dos anys.
 
Amb motiu de l’exposició, s’editarà un llibre catàleg en àrab, català, castellà, francès i anglès, i tindrà un tiratge de 1.000 exemplars: 500 en àrab i francès, per a la seva distribució al Marroc, i 500 en català, castellà i anglès, per a la seva distribució a Catalunya. D’altra banda, durant el temps de presentació de l’exposició a Barcelona, s’implementarà també un programa d’activitats complementàries, de caràcter acadèmic, educatiu i lúdic, per donar a conèixer diversos aspectes de la història, la cultura, les tradicions i, si escau també, la gastronomia marroquines.
 
Per tirar endavant el projecte, el CCME aportarà la quantitat de 2.500.000 dírhams i l’ACPC, a través de l'MHC, aportarà la quantitat de 100.000 euros a càrrec del pressupost de l’exercici 2016 de l’Agència.
 
La versió reduïda de l’exposició que es produirà una vegada clausurada l’exposició a Barcelona, serà propietat de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, que, mitjançant l'MHC, serà l’encarregada de gestionar la itinerància de la mostra.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined