Simplificació administrativa

El Govern aprova el Pla de simplificació normativa 2016-2017 per aconseguir un marc jurídic coherent, segur i de fàcil accés a tothom

query_builder   2 agost 2016 15:59

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Pla de simplificació normativa 2016-2017 per aconseguir un marc jurídic coherent, segur i de fàcil accés a tothom

  • Actualment hi ha 23.290 disposicions legal vigents i només 4.615 disposicions derogades, un volum que fa necessari revisar i treballar per a la simplificació normativa
  • El nou pla respon al compromís del Govern amb la millora reguladora i se suma a altres iniciatives de simplificació administrativa com les “lleis òmnibus”, l’impuls de la finestreta única empresarial o la llei de simplificació de l’activitat administrativa i de l’impuls de l’activitat econòmica
El Govern ha aprovat avui el Pla de simplificació normativa 2016-2017, un document que té com objectiu dotar el marc jurídic català de mes coherència, agilitat i seguretat.  Segons les dades del Portal Jurídic de Catalunya, actualment hi ha 23.290 disposicions legal vigents i nomes 4.615 disposicions derogades. Un nombre molt elevat de les disposicions que consten formalment com a vigents han estat derogades per l’aprovació de normes posteriors, mentre que moltes altres no s’apliquen perquè estan en desús.
 
Aquesta situació posa de manifest la necessitat de revisar i treballar per simplificar l’ordenament jurídic mitjançant actuacions de refosa o consolidació i depurar-lo de normes materialment derogades o que ja no s’apliquen i tanmateix continuen estan vigents.
 
La simplificació del marc normatiu respon al compromís del Govern de la Generalitat amb la millora regulatòria i se suma a les actuacions ja dutes a terme per l’executiu en els àmbits de la simplificació dels procediments i la reducció de carregues a les empreses amb iniciatives com les anomenades lleis òmnibus, l’impuls de la finestreta única empresarial o la llei de simplificació de l’activitat administrativa de l’administració de la Generalitat i dels governs locals de Catalunya i de l’impuls de l’activitat econòmica.
 
El pla de simplificació normativa s’emmarca en els requeriments que en aquest àmbit preveu la Llei de transparència, accés a la informació i bon govern, i esta en la línia de les recomanacions formulades per la comissió Europea en matèria de simplificació i millora de la regulació incloses en l’Estratègia Europea 2020.
 
 
 
 
El pla es planteja tres objectius:
 
1.    Establir pautes comunes en l’àmbit de l’Administració de la Generalitat sobre les derogacions, per tal de facilitar una major simplificació normativa.
 
2.    Consolidar i refondre les normes amb rang de llei vigents i derogar expressament aquelles que hagin perdut la seva vigència o ja no siguin d’aplicació.
 
3.    Fixar una planificació conjunta dels diferents departaments de l’Administració de la Generalitat per consolidar i refondre els decrets vigents, així com per derogar expressament els decrets i les ordres que hagin perdut la seva vigència o ja no siguin d’aplicació. Amb 1 actuació:
 
Per al seguiment i implementació del Pla es crearà un grup de treball amb la participació del Gabinet Jurídic, l’Àrea de Millora de la Regulació i el Portal Jurídic. Aquest grup serà l’encarregat d’informar a les assessories jurídiques dels diferents departaments sobre els actuacions previstes i proposarà els canvis que es considerin oportuns per assolir els objectius marcats.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined