equipaments culturals

El Govern destina 1,2 milions d'euros a subvencionar obres de restauració i conservació d'equipaments culturals associatius

query_builder   2 agost 2016 15:59

event_note Nota de premsa

El Govern destina 1,2 milions d'euros a subvencionar obres de restauració i conservació d'equipaments culturals associatius

  • Poden optar a aquestes subvencions les fundacions i les associacions amb domicili social a Catalunya propietàries d'equipaments culturals dins el territori de Catalunya
El Govern ha aprovat autoritzar el Departament de Cultura a realitzar despeses per un import total d’1.200.000 euros per subvencionar obres de restauració i conservació d’equipaments culturals associatius. Aquestes subvencions, que corresponen a l’activitat de  l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC), es materialitzaran durant el bienni 2016-2017: 400.000 euros durant el que queda d’any, i 800.000 euros l’any que ve.
 
Aquestes quantitats estan destinades a contribuir econòmicament l’adequació d’equipaments culturals (teatres, auditoris, sales polivalents, ateneus, casals de cultura i altres equipaments culturals) propietat de fundacions i associacions amb domicili social a Catalunya.
 
Podran rebre subvencions les obres de conservació o restauració de caràcter urgent destinades a resoldre deficiències que comprometin l’estructura de l’equipament o que impedeixin de fer les activitats culturals; les obres per adequar l’equipament cultural a les normes de seguretat i d'accessibilitat vigents; l’aïllament acústic de sales d’assaig o de formació de què disposi l’equipament, o  la millora de l'eficiència energètica en els edificis.
 
Poden optar a aquestes subvencions les fundacions i les associacions amb domicili social a Catalunya propietàries d'equipaments culturals dins el territori de Catalunya.
 
Les subvencions no podran superar en cap cas el 70% del cost total de la inversió objecte de l’ajut. La subvenció mínima per inversió s'estableix en 5.000 euros, tot i que queden excloses d’aquesta limitació les sol·licituds per aconseguir finançament per a la redacció dels projectes d’inversió inclosos en aquesta línia.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined