Foto Vall de Núria

L'Agència Catalana de Turisme certifica les estacions de muntanya d'FGC com a Equipament Turístic Familiar

query_builder   19 agost 2016 10:48

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de Turisme certifica les estacions de muntanya d'FGC com a Equipament Turístic Familiar

  • El distintiu s’atorga als territoris i instal·lacions que són especialment sensibles a la demanda familiar
  • Les estacions de muntanya ofereixen uns serveis adaptats a les necessitats de les famílies amb nens
Vall de Núria
L’Agència Catalana de Turisme ha certificat amb el segell d’Equipament Turístic Familiar, dins de l’àmbit de Natura i Muntanya en Família, les estacions de muntanya gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC): La Molina, Vall de Núria, Vallter 2000, Espot i Port Ainé.
 
El segell de Turisme Familiar distingeix els territoris i instal·lacions que són especialment sensibles a aquest segment de la demanda i ofereixen equipaments i serveis adaptats a les necessitats de les famílies.
 
 
El 60% del turisme és familiar
 
El 60% dels visitants que arriben a Catalunya s’inclouen en el segment de turisme familiar, és a dir, adults amb nens. La certificació garanteix als turistes una recopilació d’avantatges en serveis que s’adeqüen a les necessitats de les famílies: polseres identificatives, habitacions familiars o comunicades directament, piscines infantils amb seguretat, disponibilitat de bressols, clubs infantils, vigilància, oferta de restauració adaptada, animació i espectacles infantils al carrer, zones públiques d’esbarjo i de jocs per als més menuts, parcs temàtics i aquàtics, possibilitats de fer rutes amb bicicleta, etc.
 
 
Activitats a la natura
 
L’estació de La Molina, que va començar la temporada el passat 4 de juny, estarà en funcionament fins l’11 de setembre, mes en què també s’hi podrà anar els caps de setmana del 17-18 i del 23-25. Entre les novetats dissenyades per aquests mesos d’estiu, destaca especialment la nova zona de Trampolí amb l’obertura del Telecadira, amb nous circuits de BTT i de descens de nivell fàcil. Alhora compta amb l’ampliació del Circuit d’Interpretació de fauna, amb sis nous animals.
Durant l’estiu, Vall de Núria posa a l’abast de tothom propostes d’oci divertides i emmarcades en el bell mig de la natura: excursions amb guies, rutes de senderisme, sortides a cavall, parc lúdic, barques i canoes, entre moltes altres opcions. L’estació està oberta al públic cada dia, de dilluns a diumenge. Des del 23 de juliol i fins l’11 de setembre, Vallter 2000 aplica l’horari d’estiu, de dilluns a diumenge de 10.00 hores a 15.00 hores. Durant aquests mesos, l’estació comptarà amb activitats com viatges amb telecadira, rutes de senderisme familiar, ciclisme de carretera, dinars de BBQ, ruta del Ter a peu o amb bici.
 
Port Ainé, ubicada al Pallars Sobirà, obre ininterrompudament tots els dies de 10.00 hores a 18.00 hores des del 18 de juliol i fins el 31 d’agost. En aquesta estació es poden fer tota mena d’activitats, entre les quals destaca el Parc Lúdic i d’Aventura. A Espot, amb el mateix calendari, l’estació es converteix en una destinació d’entrenament en alçada. Entre els itineraris proposats destaca el Kilòmetre vertical, ruta que surt de la mateixa plaça d’Espot i finalitza a prop del refugi Josep Mª Blanc. També és punt de partida d’activitats aquàtiques com el rafting i l’hidrospeed, o rutes per l’Estany de Sant Maurici.
 
Trobareu tota la informació referent a les estacions de muntanya del Grup FGC a http://www.turismefgc.cat/

Un segell que funciona des de 2003
 
L’any 2003, l’Agència Catalana de Turisme va crear el segell de Destinació de Turisme Familiar. En un procés d’evolució d’aquesta certificació, amb l’objectiu d’actualitzar-la i adaptar-la a la demanda per atraure més clients i de major qualitat, s’ha dividit en tres segells: Platja en Família, que s’atorga als municipis del litoral; Natura i Muntanya en Família, que es concedeix a les destinacions d’interior; i Equipaments Familiars, que recau en aquells equipaments (parcs aquàtics, estacions d’esquí, parcs d’atraccions, etc.) que volen certificar-se en l’especialitat de Turisme Familiar, i estan fora de l’àmbit de destinacions ja certificades.
 
L’objectiu és consolidar Catalunya com una destinació turística familiar de referència a escala internacional, i facilitar i oferir un producte especialitzat en base a les necessitats específiques de la demanda familiar.
 
En l’actualitat hi ha 23 destinacions adherides als segells de Turisme Familiar. El segell de Platja en Família compta amb 19 destinacions certificades: Blanes, Calonge-Sant Antoni, Castell-Platja d’Aro, Lloret de Mar, Roses, Sant Feliu de Guíxols, Sant Pere Pescador, i Torroella de Montgrí-L’Estartit, a la Costa Brava; Calella, Castelldefels, Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Santa Susanna, i Vilanova i la Geltrú a Costa Barcelona; i Calafell, Cambrils, el Vendrell, Salou, i Vila-Seca/la Pineda Platja, a la Costa Daurada. Per la seva banda, el segell Natura i Muntanya en Família compta amb quatre destinacions certificades: Muntanyes de Prades a la Costa Daurada i Berga, la Vall de Boí i les Valls d’Àneu als Pirineus. A més, sis destinacions més es troben actualment en procés de certificació.

1  

Imatges

Foto Vall de Núria

Foto Vall de Núria 12727

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 291

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined