violència genere

El Govern reforça la Comissió Interdepartamental per a la Igualtat Efectiva de Dones i Homes i la dota d'un òrgan que analitzarà els casos d'homicidi per violència masclista

query_builder   20 setembre 2016 16:01

event_note Nota de premsa

El Govern reforça la Comissió Interdepartamental per a la Igualtat Efectiva de Dones i Homes i la dota d'un òrgan que analitzarà els casos d'homicidi per violència masclista

·         Aquesta reforma representa un nou pas del Govern contra la violència masclista i per assolir la igualtat entre dones i homes
·         L’Executiu aprovarà anualment un informe d'execució de la transversalitat de la perspectiva de gènere a l'Administració de la Generalitat
El Govern treballa en la regulació normativa que permetrà reforçar la Comissió Interdepartamental per a la Igualtat Efectiva de Dones i Homes, en clarifica les funcions i la composició i la dota d’una Comissió Tècnica, d’acord amb el que estableix  la Llei 17/2015, del 21 de 1 juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes.
         
La Comissió Interdepartamental establirà criteris i pautes d’actuació, proposarà les prioritats del Govern en igualtat de gènere i violència masclista, impulsarà i coordinarà els plans i programes d’equitat de gènere i contra la violència masclista. A més, aprovarà un informe anual d'execució de la transversalitat de la perspectiva de gènere a l'Administració de la Generalitat.
 
La Comissió  estarà presidida per la consellera de la Presidència i la presidenta de l’Institut Català de les Dones en serà la vicepresidenta. Comptarà amb un alt càrrec de cada departament i, a més, en formaran part la Secretaria General de l’Esport i les direccions generals de Comunicació del Govern, de la Policia, de Joventut i d’Atenció  a la Infància i l’Adolescència, de Famílies, així com el Consell de l’Audiovisual de Catalunya.   
      
Així mateix es dotarà la Comissió Interdepartamental d’una Comissió Tècnica per elaborar propostes, informes i criteris comuns, a més de facilitar l’intercanvi d’informació i impulsar la perspectiva de gènere als departaments. D’aquesta Comissió Tècnica en formaran part persones expertes en gènere i igualtat i responsables d’aplicar la perspectiva de gènere en àmbits concrets de la Generalitat.
 
Un dels grups permanents de la Comissió Tècnica serà el Gabinet d’Anàlisi dels casos d’homicidi per violència masclista, que analitzarà les circumstàncies de cada homicidi, coordinarà l’actuació de la Generalitat i estudiarà el funcionament dels serveis públics. A més, el Gabinet proposarà millores a la Comissió Interdepartamental per a la Igualtat Efectiva entre Dones i Homes. En formaran part l’Institut Català de les Dones, els departaments de Justícia, d’Ensenyament i de Salut, la Secretaria d’Igualtat, Migracions i  Ciutadania i les direccions generals de la Policia, d’Administració de la Seguretat, de Famílies i d’Atenció a la Infància i l’Adolescència.  
  
El disseny institucional d’aquests  òrgans segueix els principis de les administracions àgils, obertes i relacionals:
 
·         Per raó de les matèries a tractar, hi podran ser convocades persones que no en siguin membres.            
·         Crearan grups de treball -temporals o permanents- amb els departaments que manifestin la seva voluntat de participar-hi.   
 
El Govern de Catalunya està compromès amb l’objectiu establert per les Nacions Unides d’assolir la igualtat entre dones i homes l’any 2030. Per aconseguir aquesta igualtat i deixar enrere la violència masclista, el Govern vol millorar l’impacte que tenen les diferents polítiques públiques en la igualtat de gènere (educació, salut, àmbit policial, etc.) i coordinar-les. Moltes d’aquestes polítiques ja compten amb actuacions específiques per a la igualtat de gènere i contra la violència masclista però cal reforçar-ne la coordinació.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined