visita someliers

Valoració positiva del sector vinícola català per part dels sommeliers holandesos que han visitat Catalunya

Durant la seva estada han tastat més de 70 vins de les 12 DO catalanes

query_builder   22 setembre 2016 17:46

event_note Nota de premsa

Valoració positiva del sector vinícola català per part dels sommeliers holandesos que han visitat Catalunya

Durant la seva estada han tastat més de 70 vins de les 12 DO catalanes

  • Durant la seva estada han tastat més de 70 vins de les 12 DO catalanes
visita someliers
Els sommeliers holandesos amb Carme Ruscalleda
 
 
La delegació formada per una dotzena de sommeliers i periodistes d’Holanda ha finalitzat la seva estada a Catalunya amb una visió molt positiva del sector vitivinícola català.
 
Durant quatre dies, i en una missió inversa organitzada pels Departaments d’Agricultura i d’Empresa i Coneixement – a través de l’oficina d’ACCIÓ a Brussel•les-, els representats dels Països Baixos han pogut conèixer de primera mà les Denominacions d’Origen (DO) catalanes, el mètodes de producció i els cellers vitivinícoles catalans.
 
En aquest sentit, s’han fet presentacions de les 12 DO catalanes i s’han visitat cellers grans i petits, i cooperatives. Els sommeliers han pogut conèixer més de 70 referències de les diferents DO catalanes mitjançant tastos i maridatges.
 
A través d’aquesta iniciativa, els sommeliers i periodistes holandesos també han pogut visualitzar els diferents paisatges vinícoles catalans i com es verema a Catalunya.
 
Per finalitzar la seva estada, ahir la xef Carme Ruscalleda, ambaixadora de “Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016”, i el director executiu de l’Agència Catalana de Turisme, Patrick Torrent, van explicar a aquesta delegació el que suposa aquesta distinció europea i l’any temàtic promocional dedicat a la Gastronomia i l’Enoturisme.
 
Visita someliers
Amb Josep Pelegrín, millor sommelier de l'estat 2016
Els sommeliers participants en aquesta missió inversa pertanyen al Gremi Holandès de Sommeliers (Nederlands Gilde van Sommeliers, NGS), una associació de 200 membres creada el 1986, que aquest any celebra el seu 30è aniversari, i que és membre de l’Associació Internacional Association de la Sommelerie Internationale (ASI) en representació del Països Baixos. Aquesta associació es va posar en contacte amb ACCIÓ (oficina de Brussel·les) perquè volien commemorar el seu aniversari amb un viatge a Catalunya per tal de conèixer el seu sector vinícola.
 
Com a acte final de la celebració del seu aniversari, el proper 3 d’octubre tindrà lloc un dinar a Rotterdam, amb la participació del director general de l’INCAVI, Salvador Puig, on es tastaran 2 referències de cada una de les 12 DO catalanes.
 
El comerç bilateral de productes catalans cap als Països Baixos manté una clara tendència creixent, i el sector de l’alimentació i begudes en representa un 12,1% del total d’exportacions en aquell mercat.
 

3  

Imatges

Foto de la visita

Foto de la visita 4230

Foto de la visita

Foto de la visita 1821

Foto de la visita

Foto de la visita 1780

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined