INDÚSTRIA

El Govern viatja a l'Iran per avançar en l'obertura d'una Oficina Exterior de Comerç i d'Inversions d'ACCIÓ a Teheran

query_builder   2 octubre 2016 11:00

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

El Govern viatja a l'Iran per avançar en l'obertura d'una Oficina Exterior de Comerç i d'Inversions d'ACCIÓ a Teheran

 
  • El secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, encapçala una delegació institucional a Teheran per analitzar sobre el terreny les noves oportunitats per a les empreses catalanes derivades de l’aixecament de les sancions de la comunitat internacional.
 
  • Des d'avui i fins dimecres vinent, la delegació es reunirà amb els ministeris de Turisme, Energia i Carreteres i Desenvolupament Urbà, així com amb la principal cambra de comerç i amb empreses iranianes.
 
  • El viatge institucional s’ha fet coincidir amb una missió comercial de 8 empreses catalanes organitzada per la Cambra de Comerç de Sabadell.
 
Una delegació institucional del Govern viatja des de d'avui i fins dimecres vinent a l’Iran per continuar avançant sobre el terreny en l’obertura d’una Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ a Teheran. La missió permetrà conèixer de primera mà les noves oportunitats de negoci que s’estan creant per a les empreses catalanes arran de l’aixecament de les sancions de la comunitat internacional al país.
 
La delegació està encapçalada pel secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, que es reunirà amb els principals representants institucionals i empresarials del país. Tal com explica Aregio, “des de la Generalitat sempre estem atents a l’evolució del context econòmic i el potencial que ofereixen les economies de tot el món, per això volem explorar si la nova situació de l’Iran generarà noves oportunitats comercials per les empreses catalanes”. “ACCIÓ serà allà on hi hagi negoci per a l’empresa catalana”, assegura.
 
Amb aquest objectiu, l’agenda de la delegació contempla trobades amb els ministeris de Turisme, el d’Energia i el de Carreteres i Desenvolupament Urbà, així com amb la principal cambra de comerç de Teheran i l’Organització per la Inversió Econòmica i l’Assistència Tècnica d’Iran (OIETAI), l’homòleg d’ACCIÓ al país. També es reunirà amb institucions financeres i empreses iranianes.
 
En el marc d’aquesta missió empresarial, l’Agència Catalana de Turisme (ACT) també ha viatjat fins a Tehran amb l’objectiu de valorar el potencial d’Iran com a possible mercat emissor de turistes. Per aquesta raó, els representants de l’ACT es reuniran amb representants de l’ambaixada i del consolat per tractar el tema dels visats i de la seva tramitació. També es produiran diverses reunions amb les autoritats de l’aviació civil, així com amb directius de Mahan Air i Iran Air, les dues aerolínies més importants del país, per tal de tractar la possibilitat d’establir vols directes Tehran-Barcelona. Finalment, l’Agència Catalana de Turisme es trobarà també amb l’Automobile Club d’Iran, i realitzarà una presentació davant d’un grup d’agents de viatge i touroperadors iranís, per tal de presentar i comercialitzar l’oferta turística de Catalunya.
 
Aquest viatge institucional s’ha fet coincidir amb una missió comercial a l’Iran i els Emirats Àrabs de la Cambra de Comerç de Sabadell, que ha organitzat una agenda de contactes per a 8 empreses catalanes. Són dels sectors químic, metal·lúrgic, tèxtil, cosmètic i de decoració, entre d’altres.
 
Les noves oportunitats de negoci

Segons els estudis que està elaborant ACCIÓ sobre el mercat iranià, més enllà de les activitats empresarials relacionades amb l’extracció de petroli i gas natural, l’Iran compta amb una economia diversificada i una potent indústria. Una indústria que serà un dels pilars del desenvolupament econòmic del país, sumat al fet que els joves iranians disposen d’un alt nivell formatiu en camps tècnics.
 
En el marc d’aquest anàlisi, ACCIÓ ha detectat alguns dels sectors estratègics que presentaran més oportunitats comercials per a les empreses catalanes. Es tracta dels vehicles i components de l’automoció; la maquinària pel sector alimentari i la mineria; l’agroindústria; els productes farmacèutics; els residus alimentaris; els productes químics i plàstics; la cosmètica i els productes de luxe. En l’àmbit dels serveis, es preveu que les empreses catalanes dedicades a les infraestructures, les TIC i el turisme trobin oportunitats per entrar o expandir la seva presència al mercat. L’any passat, les exportacions catalanes a l’Iran van assolir els 71,4 milions d’euros, un creixement del 15,5% en termes interanuals.
 
 
 -----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través del Saps Com?!:
A Twitter:  @sapscom
Al canal de Youtube: SapsCom
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined