sanitat vegetal

El Govern aprova ajuts en matèria de sanitat vegetal per valor d'1.800.000 euros

query_builder   4 octubre 2016 16:00

event_note Nota de premsa

El Govern aprova ajuts en matèria de sanitat vegetal per valor d'1.800.000 euros

  • S’hi podran acollir les Agrupacions de Defensa Vegetal, que són una peça clau en la prevenció i lluita contra les plagues, malalties i males herbes
  • El Govern referma amb aquests ajuts el foment de la sanitat vegetal com a línia estratègica
El Govern ha autoritzat avui una convocatòria d’ajuts per  a les Agrupacions de Defensa Vegetal (ADV) per a l’any 2017 fixada en 1.800.000,00 euros. Aquest import es manté per quart any consecutiu ja que el Departament considera prioritàries les actuacions que es portaran a terme a partir d’aquests ajuts.
 
La convocatòria d’ajuts fa referència principalment a l’assistència tècnica, així com els costos de l’adquisició de materials i mitjans de prevenció, control i eradicació de les plagues, les malalties i les males herbes. Aquesta nova convocatòria es publica amb l’antelació suficient que permeti complir amb l’efecte incentivador que preveu la normativa comunitària, i que estableix que les actuacions objecte de subvenció s’han d’iniciar després de presentar la sol·licitud d’ajut. Així, es preveu publicar la convocatòria dels ajuts en el pròxims 3 mesos per tal de donar temps que es puguin presentar les sol·licituds i les actuacions s’iniciïn a partir del mateix dia 1 de gener del 2017.
 
Les Agrupacions de Defensa Vegetal
Les ADV van ser creades i regulades per la Generalitat de Catalunya l’any 1983, amb l’objectiu de col·laborar amb l’Administració per lluitar de manera col·lectiva contra les plagues i malalties dels vegetals.
El foment de les ADV és una de les prioritats del Departament d’Agricultura, en matèria de sanitat vegetal. L’especialització que requereix la sanitat vegetal, amb la introducció de noves plagues i la restricció d’ús dels productes fitosanitaris, necessita constantment al territori l’assessorament especialitzats de tècnics amb uns coneixements molt profunds i una experiència contrastada. Aquesta experiència s’aconsegueix a través de la formació continuada i el treball de camp. Així, les ADV permeten un acostament als problemes reals dels agricultors i els seus conreus i una gestió directa a nivell d’explotació. Són un interlocutor molt vàlid i fiable entre els propis agricultors i el DARP a l’hora de difondre la informació fitosanitària i col·laboren de forma decisiva en la detecció dels primers focus de plagues perilloses.
 
Les deteccions ràpides sobre el terreny dels organismes patògens dels vegetals  són determinants  per tal d’evitar o pal·liar les pèrdues que aquests poden produir. És per això, que les ADV suposen una peça clau per al DARP i la sanitat vegetal en el desenvolupament coordinat de les campanyes de prevenció i lluita contra les plagues, les malalties i les males herbes que més preocupen als agricultors.
Amb l’aprovació per part del Govern del crèdit pluriennal per als ajuts a les ADV, el Departament d’Agricultura fa palesa la seva voluntat i compromís de mantenir anualment el suport econòmic a aquestes entitats i es referma el foment de la sanitat vegetal com a línia estratègica.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined