Visitmuseum

La nova aplicació 'Visitmuseum' ofereix informació de tots els museus catalans en quatre idiomes

És la primera app mòbil que inclou tots els museus registrats de Catalunya

query_builder   5 octubre 2016 14:23

event_note Nota de premsa

La nova aplicació 'Visitmuseum' ofereix informació de tots els museus catalans en quatre idiomes

És la primera app mòbil que inclou tots els museus registrats de Catalunya

  • És la primera app mòbil que inclou tots els museus registrats de Catalunya
  • L’aplicació es presenta en català, castellà, anglès i francès i actua com a eina de suport a la visita presencial als museus
  • El projecte ha estat finançat íntegrament per l’impost sobre les estades en establiments turístics de la Generalitat de Catalunya
Visitmuseum
Avui s’ha presentat Visitmuseum, la primera aplicació mòbil que recull informació dels museus registrats de Catalunya. L’aplicació es presenta en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) i actua com a eina de suport a la visita presencial que l’usuari local i turista fa al museu. Complementa el seu recorregut amb continguts visuals i de text perquè es gaudeixi amb detall d’una selecció acurada de les principals peces de cada museu.
 
La iniciativa, promoguda pel Departament de Cultura i el Departament d’Empresa i Coneixement, neix de la necessitat per part del sistema de museus de Catalunya de dotar-se d’eines per atendre millor el públic estranger que visita els museus i d’assolir un dels reptes per a gran part dels museus del país: oferir continguts de qualitat en diferents idiomes. Un dels objectius de Visitmuseum és, per tant, reduir la distància entre el museu i el visitant estranger. Precisament  perquè l’aplicació s’adreça principalment al públic turista, s’ha triat un sistema d’aplicació que permet descarregar-se-la abans de la visita i en arribar al museu i utilitzar-la sense connexió a Internet.
 
A Visitmuseum es poden trobar 229 equipaments museístics i més de 1.300 objectes. En concret ,s’hi troben 56 museus de la província de Barcelona, 27 de Girona, 10 de Lleida i 15 de Tarragona. A aquests, s’hi sumen les 121 extensions museístiques (monuments i jaciments, etc.) que depenen dels diversos museus.
 
Un cop escollit l’idioma, el visitant troba a l’aplicació totes les dades pràctiques per a la visita així com una breu presentació de l’equipament museístic, un recorregut per cada sala on pot llegir i disposar d’imatges explicatives, una mirada detallada i de qualitat dels objectes més destacats i enllaços d’àudio o vídeo que completen la informació, alhora que permet compartir la seva experiència a les xarxes socials.
 
Després d’aquesta primera fase de continguts d’imatge i text per a tots i cadascun dels museus, s’ha iniciat la producció d’audioguies en quatre idiomes. En aquesta posada en funcionament, l'app incorpora, a mode de prova pilot, cinc audioguies, quatre d’elles apadrinades per les veus de diferents personalitats del món social i cultural que tenen una vinculació especial amb cadascun dels museus: Museu de Palamós, Museu de Badalona (actor Lluis Marco); Museu de Cambrils (Enric Calpena, periodista); Museu de la Noguera (Dolors Bramon, filòloga i historiadora) i Museu del Suro de Palafrugell (Josep Roca, somelier).
 
Visitmuseum ha estat ideat i desenvolupat per les xarxes territorials de museus de Terres de Lleida i Aran, de les comarques gironines i els museus del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre i ha estat finançat íntegrament per l’Impost sobre les estades en establiments turístics (IEET) de la Generalitat de Catalunya.
 
El director general d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni,  Jusèp Boya, i el director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Octavi Bono, han presentat la nova aplicació, en un acte al Museu de Badalona. Boya ha manifestat que “ Visitmuseum és un projecte estratègic per a nosaltres perquè posa en valor tot el patrimoni que conservem ja que arriba a tothom. Tenim recursos turístics atractius a tot el país i aquest projecte dóna sentit al treball de les xarxes territorials dels museus i uneix els esforços dels dos departaments.”
 
Octavi Bono, al seu torn, ha assegurat que “el nostre suport i acompanyament en aquest projecte respon a un dels objectius que marquen tant el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya com el propi impost turístic: posar en valor els nostres recursos i contribuir a la creació de noves experiències i productes turístics” i ha afegit: “volem que el vincle entre turisme turisme i cultura sigui cada cop més intens”.
 
També han participat en la presentació Laia Sabater, regidora de Badalona Educadora, i l’actor Lluis Marco, padrí de l’audioguia del Museu de Badalona.
 
L’aplicació es pot descarregar a les següents botigues virtuals:
 
Sistema Android
 
Sistema Ios
 
 
 

1  

Imatges

Fotografia: Presentació de 'Visitmuseum'

Fotografia: Presentació de 'Visitmuseum' 230

1  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa: Visitmuseum

Dossier de premsa: Visitmuseum
PDF | 557

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined