català

El Govern col·labora amb el Govern i la Universitat de les Illes Balears en l'anàlisi de la situació del català

query_builder   18 octubre 2016 15:00

event_note Nota de premsa

El Govern col·labora amb el Govern i la Universitat de les Illes Balears en l'anàlisi de la situació del català

·         El Departament de Cultura va iniciar l’any 2013 un programa de col·laboració amb tots els territoris de parla catalana per obtenir un coneixement de la situació del català al conjunt del domini lingüístic
El Govern ha acordat subscriure un conveni amb el Govern i la Universitat de les Illes Balears per col·laborar en l’enquesta sobre els coneixements lingüístics, usos i representacions de la població de les Illes amb l’objectiu de compartir les dades recollides durant la fase del treball de camp, iniciada l’any 2014.
 
L’acord preveu que les institucions implicades participin conjuntament en la fase final de tractament i anàlisi de dades i l’elaboració, publicació i difusió dels resultats, que seran comparables amb edicions anteriors de la mateixa enquesta a les Balears i amb l’Enquesta d’Usos Lingüístics de la Població de Catalunya de 2013. La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura vetllarà per aquesta homologació alhora que en publicarà els resultats a la “Biblioteca Tècnica de Política Lingüística”. La Conselleria de Transparència, Cultura i Esports del Govern de les Illes Balears impulsarà l’explotació de les dades i l’elaboració d’informes de resultats i el Departament de Filologia Catalana i Lingüística General, el Servei Lingüístic i el Grup de Recerca Sociolingüística de la Universitat de les Illes Balears atendran l’organització d’actes públics i col·laboraran en la difusió.
 
L’acord entre els dos governs i la Universitat dóna continuïtat al que van signar amb anterioritat el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Universitat de les Illes Balears per a les fases anteriors del mateix projecte.

El Departament de Cultura va iniciar l’any 2013 un programa de col·laboració amb tots els territoris de parla catalana per obtenir un coneixement de la situació del català al conjunt del domini lingüístic. A més de l’acord amb el Govern i la Universitat de les Illes Balears, el programa ha permès col·laborar amb la Universitat de Perpinyà - Via Domitia per impulsar una enquesta a la Catalunya del Nord; amb el Consorci Campus Iberus i el Govern d’Aragó per a la Franja, i amb l’Ajuntament de l’Alguer. També s’han obert vies de col·laboració que permeten comparar resultats del mateix període amb la Generalitat Valenciana i el Govern d’Andorra. Els primers resultats conjunts es van donar a conèixer a la Jornada Llengua i Societat als Territoris de Parla Catalana celebrada a Barcelona el mes de juliol passat i s’aniran publicant en els propers mesos.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined