altres Acords

Altres Acords de Govern

query_builder   18 octubre 2016 15:00

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern


Autoritzada l’ocupació de béns per permetre la connexió de l’abastament d’aigua potable de Vidreres des de l’artèria Costa Brava

El Govern, a través del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, ha aprovat avui declarar l’ocupació dels béns i drets afectats per l’execució del Projecte d’obres de connexió de l’abastament d’aigua potable de Vidreres des de l’artèria Costa Brava, actuació que afecta també el municipi de Llagostera. El Consell Executiu respon així a la petició rebuda per part del Ple de l’Ajuntament de Llagostera del passat 29 de juny, de conformitat amb el que estableix l’article 52 de la Llei d’expropiació forçosa de desembre de 1954. L’Ajuntament de Llagostera ha acreditat la concurrència de circumstàncies que justifiquen el procediment excepcional d’ocupació urgent per la necessitat d’efectuar unes obres de connexió de l’abastament d’aigua potable de Vidreres, atès que el sistema actual no és suficient per cobrir les necessitats de les urbanitzacions del terme municipal. Els consistoris de Vidreres i Llagostera van arribar a un acord el passat mes de gener per tal de gestionar aquesta actuació que afecta a tots dos municipis.

Aprovada la subvenció de 500.000 euros a la Federació Catalana de Tennis

El Govern ha autoritzat el Consell Català de l’Esport, adscrit al Departament de la Presidència, a destinar 500.000 euros a la Federació Catalana de Tennis (FCT) per finançar les activitats extraordinàries desenvolupades per aquesta entitat esportiva durant l’any 2015.
 
Aquesta partida servirà per ajudar a donar un nou impuls a la pràctica i la promoció del tennis a Catalunya, i per refermar l’aposta del Govern per la formació d’esportistes.
 
Els pilars estratègics de les activitats extraordinàries gestionades per la FCT passen per donar suport a l’alt rendiment esportiu a tennistes d’alt nivell de Catalunya, entrenaments setmanals dels millor jugadors/es joves de Catalunya, ser referent en l’organització d’activitats de promoció per a nens/es a partir de 4 anys i potenciar l’àrea de docència per a la implementació de les darreres tendències en l’ensenyament i l’entrenament.
 
Totes aquestes activitats es duen a terme en tot el territori català, així com en els dos centres esportius gestionats per la Federació: el Tennis Vall Hebron i el Centre Especialitzat de Tecnificació Esportiva de Cornellà. Aquest darrer centre, a més, és l’únic d’aquestes característiques a Catalunya homologat per la Federació Internacional de Tennis. La de tennis és una de les federacions catalanes amb més llicències a Catalunya, amb unes 27.000.

Destinats 108.900 euros a la coordinació tècnica de la Prospectiva Energètica de Catalunya 2050

El Govern ha aprovat destinar 108.900 euros per a la contractació dels treballs de coordinació tècnica per a l’elaboració de la Prospectiva Energètica de Catalunya en l’horitzó de l’any 2050 (Proencat 2050).
 
La Prospectiva Energètica de Catalunya en l’horitzó 2050 (Proencat 2050) contempla els possibles escenaris futurs del sistema energètic català a llarg termini. Es tracta d’una iniciativa que s’emmarca en el Pacte Nacional per a la Transició Energètica, que estableix els principis i objectius del nou sistema energètic català i els eixos estratègics de la nova política energètica.

Autoritzada la incorporació de l’INCASÒL al consorci de Gallecs

El Govern ha donat el vistiplau per a la incorporació de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) al consorci del Parc de l’Espai d’Interès Natural de Gallecs, així com per a la modificació dels seus Estatuts.
 
Es tracta d’un espai protegit des del 2009, de 698,91 hectàrees de superfície, eminentment rural, situat a la comarca del Vallès Oriental. L’INCASÒL és el propietari dels terrenys, mentre que la gestió i manteniment és a càrrec del consorci de Gallecs.
 
Fins ara, el consorci, que n’és l’òrgan gestor, estava format per la Generalitat de Catalunya, a través dels departaments de Territori i Sostenibilitat i d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i els ajuntaments de Mollet del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans, Parets del Vallès, Lliçà de Vall,  i Montcada i Reixac.
 
Així, la incorporació de l’INCASÒL ha fet necessària la modificació del text estatutari del consorci per adaptar-lo a la nova realitat en compliment de la normativa vigent. Concretament, es modifiquen 19 articles i entre les modificacions dels estatuts aprovades pel Govern hi ha la introducció del vot ponderat i algunes altres novetats organitzatives que permetran un funcionament més àgil dels òrgans de govern del consorci, així com l’actualització dels noms dels departaments de la Generalitat, i d’algunes referències legislatives.

Renovada la participació de la Generalitat  en la Plataforma Live

El Govern ha aprovat la renovació de la participació de la Generalitat en la plataforma público-privada denominada “Logística per a la implementació del vehicle elèctric-LIVE”. L’objectiu d’aquesta plataforma és fomentar la mobilitat sostenible, essencialment dels vehicles elèctrics i de gas natural, per desenvolupar projectes, polítiques estratègiques, nous models de negoci i crear una xarxa de coneixement sobre la mobilitat sostenible.
 
La Generalitat hi destina més de 48.000 euros en dos anys a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ), i del Departament de Territori i Sostenibilitat.
 
La plataforma s’ha marcat per als dos anys vinents popularitzar i promoure el vehicle elèctric, fomentar plans de mobilitat elèctrica per a municipis i incentivar l’ús d’energies alternatives en la flota pública, entre d’altres.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined