Goethe

El Govern aprova un conveni amb Goethe-Institut per promoure la llengua alemanya entre el professorat i l'alumnat

query_builder   2 novembre 2016 16:11

event_note Nota de premsa

El Govern aprova un conveni amb Goethe-Institut per promoure la llengua alemanya entre el professorat i l'alumnat

  • El conveni inclou activitats de formació, difusió de material i seminaris per fomentar el coneixement de l’alemany
 
  • Es facilitarà als alumnes l’obtenció dels certificats Goethe-Zertifikat A2: Start Deutsch 2; Goethe-Zertifikat A2: Fit in Deutsch 2; i Goethe-Zertifikat B1
 
  • L’objectiu és potenciar el plurilingüisme als centres educatius
La Generalitat de Catalunya ha aprovat la signatura d’un conveni entre el Departament d’Ensenyament  i el Goethe-Institut per impulsar el coneixement de la llengua alemanya entre el professorat i l’alumnat. Així, l’acord preveu la realització de diverses activitats de formació en llengua alemanya i també de difusió d’aquesta llengua i la seva cultura tant per al professorat com per a l’alumnat de secundària i de batxillerat. L’objectiu del Govern és potenciar el plurilingüisme als centres educatius.
 
El conveni -que tindrà vigència fins a finals de 2016- facilitarà als alumnes que ho requereixin la possibilitat d’accedir a les proves per a l’obtenció dels certificats Goethe-Zertifikat A2: Start Deutsch 2; Goethe-Zertifikat A2: Fit in Deutsch 2; i Goethe-Zertifikat B1- pertanyents al marc europeu comú de referència-. Per això, es preveu formació sobre la prova per al professorat de secundària, així com orientació i assessorament. Per a l’alumnat, que també disposarà d’orientació i assessorament en relació amb aquest certificat, s’organitzaran sessions de proves de nivell gratuïtes.
 
Les principals actuacions adreçades al professorat d’alemany són la formació d'estiu destinada a professorat de secundària i de les Escoles Oficials d’Idiomes, així com beques per al professorat d’alemany per a realitzar cursos d’idioma i cursos de formació metodològica. Altres activitats que contempla el conveni per al professorat són trobades pedagògiques i seminaris. De cara a l'alumnat de secundària i batxillerat d’arreu de Catalunya, s’organitzen exposicions, passis de pel·lícula, visites guiades, concursos de traducció, tallers de teatre i la creació d’un espai de lectura interactiva a la pàgina web del Goethe-Institut.
 
El Departament d’Ensenyament vol afavorir el coneixement de l’alemany entre l’alumnat dins el marc de l’ordenació del sistema educatiu, tenint en compte l’augment constant de l’intercanvi d’experiències culturals i educatives entre els països de la Unió Europea. Aquesta actuació s’emmarca en la Llei d’educació de Catalunya, que preveu una aposta per la potenciació del plurilingüisme a les escoles, i en l’Estatut d’autonomia de Catalunya, que demana la promoció del coneixement suficient d’una tercera llengua en finalitzar l’ensenyament obligatori.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined