TURISME

El Club Nàutic de Salou rep el segell de Turisme Esportiu que atorga la Generalitat

query_builder   17 novembre 2016 12:55

event_note Nota de premsa

TURISME

El Club Nàutic de Salou rep el segell de Turisme Esportiu que atorga la Generalitat


  • L’Agència Catalana de Turisme va certificar Salou com a destinació esportiva el gener del 2013 en la disciplina de futbol. Amb el reconeixement d’avui, el municipi incorpora la vela lleugera a la seva oferta esportiva certificada.
D'esq a dreta: Pere Granados, alcalde de Salou; Josep Oliva, resp. secció de vela de la Junta Directiva del Club Nàutic de Salou; i  Xavier Espasa, dir. de l'Agència Catalana de Turisme.
D'esq a dreta: Pere Granados, alcalde de Salou; Josep Oliva, resp. secció de vela de la Junta Directiva del Club Nàutic de Salou; i Xavier Espasa, dir. de l'ACT

El director de l’Agència Catalana de  Turisme (ACT), Xavier Espasa, ha lliurat avui el segell de Turisme Esportiu al Club Nàutic de Salou. En l’acte han participat l’alcalde de Salou, Pere Granados, i el responsable de la Secció de Vela de la Junta Directiva del Club Nàutic de Salou, Josep Oliva.
 
Durant l’acte de lliurament, Espasa ha recordat que “l’esport i els esdeveniments esportius són elements que contribueixen a la desestacionalització del turisme, i en aquest sentit Salou és un referent”.
 
Per la seva banda, Granados ha declarat que “les certificacions de Salou no acaben aquí. Continuarem treballant perquè vinguin turistes tot l’any a practicar esport i un estil de vida saludable”.
 
L’Agència Catalana de Turisme va certificar el municipi de Salou com a destinació turística esportiva el gener del 2013 en la disciplina de futbol. Amb el reconeixement del Club Nàutic, el municipi incorpora la vela lleugera a la seva oferta esportiva certificada per l’Agència Catalana de Turisme. Salou aprofita així tot el potencial que tenen les seves platges i els recursos naturals marítims per practicar activitats nàutiques i activitats vinculades al territori.
 
El municipi de la Costa Daurada disposa des de 2003 del segell Platja en família que també atorga l’ACT, i va ser el primer municipi català certificat com a destinació turística familiar.
 
Segell Turisme Esportiu de l’ACT
 
L’objectiu del segell Turisme Esportiu que atorga l’Agència Catalana de Turisme és posicionar Catalunya com a referent internacional. Les disciplines que contempla el segell són: atletisme, paracaigudisme, tennis, futbol, esports col·lectius, rem, piragüisme, vela lleugera, submarinisme, natació, ciclisme en carretera, running i triatló.
 
Catalunya compta, actualment, amb 16 destinacions certificades amb aquest segell: Amposta, Banyoles-Pla de l’Estany, Blanes, Calella, Cambrils, Castelldefels, Castelló d’Empúries-Empuriabrava, l’Ametlla de Mar, la Seu d’Urgell, Lloret de Mar, Salou, Santa Susanna, Sort, Val d’Aran, l’Hospitalet de Llobregat i Girona. Pel que fa a establiments, són prop de 250 els que estan acreditats, entre equipaments esportius, allotjaments turístics, agències de viatges i d’altra oferta complementària. En el cas de Salou, fins ara estaven certificats el Complex Esportiu Futbol Salou i 11 allotjaments turístics (10 hotels i 1 càmping), als quals se suma avui el Club Nàutic.
 
Cal recordar que, en el marc del Global Sport Tourism Summit que per primera s’ha celebrat enguany a la World Travel Market de Londres, Catalunya ha rebut el premi a la millor destinació de turisme esportiu del món. Aquest guardó avala la tasca que es fa des de les institucions públiques i també des del sector privat, per promoure el turisme esportiu a la destinació catalana.
 

1  

Imatges

D'esq a dreta: Pere Granados, alcalde de Salou; Josep Oliva, resp. secció de vela de la Junta Directiva del Club Nàutic de Salou; i  Xavier Espasa, dir. de l'ACT

D'esq a dreta: Pere Granados, alcalde de Salou; Josep Oliva, resp. secció de vela de la Junta Directiva del Club Nàutic de Salou; i Xavier Espasa, dir. de l'ACT 1199

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined