Presidencia

Altres Acords del Govern

query_builder   29 novembre 2016 15:38

event_note Nota de premsa

Altres Acords del Govern

Millora de la seguretat en dues carreteres a Alins i a Arbúcies
 
El Govern ha aprovat la urgència de dues obres de millora de la seguretat viària a l’L510 a Alins (Pallars Sobirà) i a la GI-543 a Arbúcies (la Selva). Aquestes actuacions, que sumen una inversió de 463.000 euros, consisteixen en la millora de l’estabilitat i protecció de diversos talussos.
 
Arran de diferents incidències que es van produir l’octubre passat, s’està actuant en quatre talussos de l’L-510. Les obres, en execució, inclouen principalment la col·locació de malla metàl·lica i ancoratges per millorar-ne l’estabilitat i evitar despreniments. Els treballs compten amb un pressupost de 350.000 euros i finalitzaran el gener vinent.
 
A la GI-543, s’estan executant treballs de restitució i de protecció d’un talús on es va produir una esllavissada, amb un pressupost de 113.000 euros. En concret, són tasques de sanejament de material rocós, col·locació de malla metàl·lica i muntatge de barrera dinàmica contra despreniments. Les obres conclouran el mes que ve.
 
Aprovada la modificació dels estatuts de la Fundació Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya
 
El Govern ha aprovat avui la modificació dels estatuts de la Fundació Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya (ITeC), així com el seu text refós. El maig d’enguany, el Patronat de la Fundació va acordar modificar els estatuts íntegrament per millorar-ne el redactat i donar entrada a representants de més institucions. L’entrada en vigor d’aquests canvis quedava condicionada a l’aprovació del Govern.
 
L’ITeC és una entitat privada sense ànim de lucre creada el 1978 per fomentar l’estudi, la investigació i la formació permanent en el camp de la construcció. Així, elabora i distribueix productes i serveis tecnològics al sector; avalua i certifica productes i sistemes constructius; genera i transfereix coneixement per a la millora de la competitivitat dels agents del sector, i presta orientació tecnològica de les activitats d’R+D+I.
 
Participació en la Fundació “Farragut Fund for Catalan Culture in the United States”
 
El Govern ha autoritzat la participació de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Cultura, en la Fundació Farragut Fund for Catalan Culture in the United States, una organització sense ànim de lucre que té com a missió promoure la internacionalització de la cultura catalana i posicionar-la en el mosaic de cultures nord-americanes. El Govern també ha acordat designar el conseller de Cultura com a representant de la Generalitat de Catalunya en el Consell de la Fundació.
 
La Fundació Farragut Fund for Catalan Culture in the United States, que agrupa la comunitat de catalans i americans interessats a reforçar les relacions entre ambdós territoris, vol estrènyer els llaços entre artistes i creadors catalans i americans i entre les organitzacions públiques i privades. La Fundació dóna suport a creadors, acadèmics i científics per aprofundir en el coneixement, la creació i la innovació en les arts, la cultura, les humanitats i les ciències.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined