Nomenaments

Nomenaments

query_builder   27 desembre 2016 14:50

event_note Nota de premsa

Nomenaments

Nomenaments
 
Maria Badia i Cutchet, secretària d'Afers Exteriors i de la Unió Europea
 
Nascuda a Sant Quirze del Vallès l’any 1947
 
Ha estudiat Filologia Anglesa a la Universitat de Barcelona i en els inicis va treballar com a professora d’anglès d’escoles d’educació primària a Sabadell.
 
Fins avui ha estat directora general de Relacions Exteriors de la Secretaria d’Afers Exteriors i Unió Europea, adscrita al Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència del Govern de la Generalitat de Catalunya.
 
Diputada al Parlament Europeu pel PSC-PSOE del 2004 al 2014 i vicepresidenta de l’Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates del 2009 al 2014. Adscrita a les Comissions de Cultura i Educació, Indústria, AAEE i Comerç Internacional, així com a les delegacions per les relacions de la UE amb la República Popular Xinesa, Japó, Sud Àfrica, Amèrica Central i EEUU. Membre de l’Assemblea parlamentària Àfrica carib Pacífic-UE, i de l’Assemblea Parlamentària Euromediterrània.
 
El 1975 va entrar a formar part de Convergència Socialista de Catalunya, moviment embrionari del que avui és el Partit dels Socialistes de Catalunya. Ha estat coordinadora de la Primera Secretaria del PSC, coordinadora de la Secretaria de Relacions Internacionals del PSOE, i responsable de la Secretaria del President del Parlament de Catalunya, Joan Reventós i Carner.
 
El juny de 2000 fou elegida membre de la direcció del PSC, responsable de la Secretaria de Política Europea i Internacional, essent reelegida el 2004 i el 2008.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined