Marina

El Govern desenvolupa el nou Districte Administratiu del barri de la Marina del Port a Barcelona

Aquest acord suposa una fita important en les polítiques de racionalització de la despesa immobiliària i l'optimització dels espais d'oficina de l'administració catalana

query_builder   3 gener 2017 15:37

event_note Nota de premsa

El Govern desenvolupa el nou Districte Administratiu del barri de la Marina del Port a Barcelona

Aquest acord suposa una fita important en les polítiques de racionalització de la despesa immobiliària i l'optimització dels espais d'oficina de l'administració catalana


  • Es crea el Comitè Estratègic d’Operacions de concentració de Dependències Administratives de la Generalitat a Barcelona i  el Programa per a la posada en funcionament de la primera fase del projecte Districte Administratiu de la Generalitat
  • Aquest acord suposa una fita important en les polítiques de racionalització de la despesa immobiliària i l’optimització dels espais d’oficina de l’administració catalana
 
El Govern ha acordat la creació del Comitè Estratègic d’operacions de concentració de dependències administratives de la Generalitat a Barcelona, un òrgan que decidirà les unitats a reubicar en la primera fase del Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya al barri de la Marina del Port a Barcelona, així com sobre les futures reubicacions d’unitats o organismes que es puguin realitzar en un futur, a mesura que sorgeixin necessitats de reubicació d’espais a la ciutat. Així mateix, també s’ha creat el Programa per a la posada en funcionament de l’edifici de la primera fase del Districte administratiu de la Generalitat de Catalunya. Aquest Acord de Govern suposa una fita important en les polítiques de racionalització de la despesa immobiliària i l’optimització dels espais d’oficina de la Generalitat.
 
El Districte Administratiu a la ciutat de Barcelona és el projecte de concentració de dependències administratives de caràcter multidepartamental i corporatiu més important que ha realitzat mai la Generalitat fins ara, ja que comportarà la concentració de diferents unitats administratives que actualment estan disperses en ubicacions diferents repartides per la ciutat de Barcelona. El nou edifici, que actualment es troba en fase de construcció, comptarà amb una superfície de 46.000 metres quadrats i tindrà una capacitat per a uns 2.800 treballadors.
 
El Comitè Estratègic, un òrgan multidepartamental
 
D’acord amb el document aprovat avui pel Govern, el Comitè Estratègic d’Operacions de Concentració de Dependències Administratives de la Generalitat a Barcelona serà un organisme col·legiat, que comptarà amb la participació de tots els departaments amb la finalitat de consensuar un model global de concentració i estudiar futures operacions de reubicació d’unitats a mesura que sorgeixin necessitats de reubicació d’espais, tenint en compte que l’administració manté oficines en 115 edificis a la capital catalana.
 
D’altra banda, un cop iniciades les obres de construcció de l’edifici de la primera fase del projecte Districte Administratiu de la Generalitat en el barri de la Marina de Port, s’ha creat un Programa per assegurar la correcta posada en funcionament d’aquest edifici. L’objectiu és definir un model organitzatiu i funcional per al nou edifici, amb visió corporativa i transversal, que aprofiti les eficiències derivades de la concentració de dependències (gestió centralitzada dels nous espais; integració de recursos, serveis i procediments comuns, etc.). Aquest model haurà de servir de guia per a les posteriors operacions de concentració que es produeixin a la mateixa zona.
 
El Programa per a la posada en funcionament de la primera fase del projecte Districte Administratiu tindrà com a missió coordinar i supervisar les actuacions de l’evolució de la construcció de l’edifici i l’equipament interior, fins a la consolidació del trasllat de totes les unitats que s’hi reubiquin. El primer edifici del Districte Administratiu de la Generalitat es caracteritza per ser multidepartamental, amb serveis i espais comuns, la qual cosa permetrà obtenir eficiències a partir de l’aprofitament de recursos comuns i de sinergies organitzatives. Això vol dir que caldrà definir un nou model de funcionament entre tots els implicats.
 
Un nou concepte d’administració: més innovadora, sostenible i eficient
 
La construcció de la primera fase del nou districte administratiu s’emmarca en el Pla de racionalització i optimització d’espais que va aprovar el Govern al juliol del 2013, per aconseguir una gestió més eficient dels immobles ocupats per serveis administratius i reduir costos, alliberant progressivament immobles poc eficients al centre de la ciutat, i ubicar les unitats en zones on els preus d’arrendament són més competitius i al mateix temps crear àrees de nova centralitat.
 
Es tracta d’una oportunitat per transformar i introduir elements innovadors en el model de funcionament, i esdevenir una administració més moderna, oberta i eficient, a partir d’un nou model organitzatiu, que aprofita les sinèrgies de serveis i espais comuns. D’altra banda, el nou edifici, amb alts nivells d’eficiència i sostenibilitat- tant arquitectònicament com energèticament- millora l’entorn laboral, adaptant els espais a les necessitats de treball de les persones i oferint més confort.
 
La construcció d’aquest complex administratiu és el segon moviment que l’administració catalana als barris de la Marina de Barcelona, després del trasllat de la seu de l’Agència Tributària de Catalunya (ATC). Aquestes operacions responen a la voluntat del Govern de concentrar dependències en noves àrees de centralitat, les quals dinamitzen l’entorn i el barri, per l’impacte positiu que generen sobre el comerç, la restauració i altres serveis de la zona.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined