subvencions

El Govern destina 217 milions d'euros a finançar projectes d'entitats socials

La convocatòria subvenciona projectes de diversos àmbits com inclusió social, voluntariat i migracions

query_builder   14 febrer 2017 16:32

event_note Nota de premsa

El Govern destina 217 milions d'euros a finançar projectes d'entitats socials

La convocatòria subvenciona projectes de diversos àmbits com inclusió social, voluntariat i migracions

·         La convocatòria ordinària del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies subvenciona projectes de l’àmbit d’afers socials, d’inclusió social, famílies, joventut, infància, associacionisme, voluntariat, acció comunitària i atenció a la comunitat gitana, igualtat, migracions i ciutadania
 
·         Per primer cop, s’uneix en una convocatòria única la convocatòria ordinària de subvencions per a projectes d’entitats i la convocatòria extraordinària per a entitats que atenen famílies en situació de vulnerabilitat
 
·         També s’avança 3 mesos la convocatòria perquè les entitats puguin desenvolupar els projectes amb més temps i alhora se’ls ofereix més marge per presentar-ne la justificació
 
 
El Govern destinarà enguany 217.459.601 euros a la convocatòria ordinària de subvencions per a projectes d’entitats sense ànim de lucre. Mitjançant aquesta línia, el Govern finança activitats i programes duts a terme per entitats sense ànim de lucre en els àmbits d’afers socials, d’inclusió social, famílies, joventut, infància, associacionisme, voluntariat, acció comunitària i atenció a la comunitat gitana, igualtat o migracions i ciutadania.
 
Per primer cop el Departament uneix en una convocatòria única la convocatòria ordinària de subvencions per a projectes d’entitats i la convocatòria extraordinària per a entitats que atenen famílies en situació de vulnerabilitat. A fi de millorar-ne l’eficiència, el Departament també ha apostat per avançar 3 mesos la convocatòria, les bases de la qual es publicaran les properes setmanes. D’aquesta manera, s’amplia el temps per desenvolupar els projectes i alhora s’ofereix més marge a les entitats per presentar-ne la justificació.
 
Una altra de les novetats destacades és la pluriennalitat, que aportarà estabilitat pressupostària als projectes impulsats per les entitats amb un horitzó de 2 anys. En aquest sentit, la dotació per al 2017 és d’111,5M€, la de l’any vinent serà de 104,5M€ i el 2019 s’hi destinaran 1,3M€.
 
En aquesta revisió i reformulació de la convocatòria ordinària de subvencions a entitats, el Departament ha afegit altres novetats com ara la promoció de projectes innovadors, l’auditoria per als projectes finançats amb un import superior a 60.000 euros o l’homogeneïtzació dels criteris de valoració, que incorporen per primer cop la perspectiva de gènere.
 
Ampliació de 51 a 62 línies
 
En la convocatòria d’enguany s’amplien i es reestructuren les línies de subvenció, que passen de 51 a 62. Algunes de les línies noves o reformulades són les dirigides a:
·         Programes i activitats per garantir els drets a persones LGBTI i per lluitar contra l’homofòbia, la bifòbia, la lesbofòbia i la transfòbia.
·         Programes per a actuacions d’accessibilitat i millora de la igualtat d’oportunitats per a persones amb discapacitat.
·         Actuacions per al foment de la igualtat d’oportunitats de dones i homes a l’àmbit laboral.
·         Ajudes econòmiques a famílies i a persones que es troben en situació de vulnerabilitat.
·         Prestació de serveis adreçats a famílies i a persones que es troben en situació de vulnerabilitat.
·         Atenció a persones sense llar en el seu procés de recuperació d’autonomia personal i vincles socials.
·         Accions innovadores de caire preventiu adreçades a evitar l’exclusió social i facilitar l’empoderament de persones que es troben en situació de pobresa.
 
L’any passat, el Departament va subvencionar 2.791 projectes arreu del país duts a terme per 1.923 entitats.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined