Altres Acords de Govern

Altres Acords de Govern

query_builder   14 febrer 2017 15:28

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern


 
Aprovades les despeses del Programa d’Acords Voluntaris per a la reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle
 
El Govern ha autoritzat el Departament de Territori i Sostenibilitat a realitzar una despesa pluriennal per un import total de 153.217,46 euros fins l’any 2020, per a la contractació del servei d’assistència tècnica pel control i seguiment del Programa d’Acords Voluntaris per a la reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH).
 
El programa és una eina impulsada per l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic (OCCC) per a aquells que busquen un compromís voluntari per reduir les seves emissions de GEH, més enllà del que obliga la normativa. Mitjançant un acord, les organitzacions, entitats i col·lectius que s’hi adhereixen es comprometen a fer un seguiment de les seves emissions i establir anualment mesures per reduir-les.
 
El seu principal repte és implicar els diferents actors de la societat catalana en la lluita contra el canvi climàtic. Per això, els Acords Voluntaris creen el marc tècnic i institucional necessari per fer costat a les organitzacions pioneres en aquesta matèria, i que tenen, per tant, la capacitat de liderar un canvi cap a un model econòmic i energètic sostenible.
 
Autoritzades despeses per a dos projectes europeus relacionats amb la biodiversitat i l’economia circular
 
El Govern ha autoritzat el Departament de Territori i Sostenibilitat una despesa pluriennal per un import de 13.043,80 euros, per a la contractació del servei d’auditoria dels projectes europeus Interreg Europe BID-REX i CircE per als anys 2017 a 2020.
 
L’Interreg Europe BID-REX pretén establir un marc perquè les diverses regions intercanviïn experiències i necessitats en relació amb els observatoris de biodiversitat o altres tipus de plataformes d’estructuració de la informació del patrimoni natural, per millorar la implementació de polítiques en què la conservació de la biodiversitat sigui rellevant. Catalunya aprofitarà els recursos del programa per dissenyar el futur Observatori del Patrimoni Natural.  Els socis que hi participen són, a més de Catalunya, Euskadi, la Universitat d’East Anglia i el Norfolk County Council (Anglaterra), Valònia, el Nations Environment Programme’s World Conservacion Monitoring Centre (Regne Unit), la regió italiana de Les Marques i Hadju-Bijar, i la Universitat de Debrecen a  Hadju-Bihar, Hongria.
 
El projecte Interreg Europe “European regions toward circular economy (CircE) 2017-2021" té com a principal repte detectar les oportunitats i les barreres d’implantar polítiques d’economia verda i circular en sectors econòmics líders identificats en les Estratègies regionals d’especialització intel·ligent. El projecte, a més, identificarà polítiques sectorials específiques, instruments i projectes tècnics de millora que es poden aplicar des de les administracions públiques per accelerar la transició de cada sector cap a l’economia circular. El líder del projecte és la regió de la Llombardia (Itàlia), i també hi participen, a més de Catalunya, la província de Gelderland (Països Baixos), London Waste and Recycling Board (Anglaterra), cd2e de la regió Hauts-de-France (França), la Marshal’s Office de la regió de Baixa Silesia (Polònia), l’Ajuntament de Sofia (Bulgària), i l’Associació de 178 municipis d’Eslovènia.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined