Pla VIH

El Govern aprova el Pla d'Acció 2016-2020 enfront del VIH i altres infeccions de transmissió sexual (ITS)

Incorpora accions per fer front també a altres infeccions de transmissió sexual atès l'augment dels casos i la seva interrelació amb el VIH

query_builder   21 febrer 2017 16:01

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Pla d'Acció 2016-2020 enfront del VIH i altres infeccions de transmissió sexual (ITS)

Incorpora accions per fer front també a altres infeccions de transmissió sexual atès l'augment dels casos i la seva interrelació amb el VIH

·         Les actuacions aniran adreçades a millorar el monitoratge, reduir la incidència i el retard en el diagnòstic, millorar l'atenció integral i fomentant la inclusió social
 
·         El nou Pla incorpora accions per fer front també a altres infeccions de transmissió sexual atès l’augment dels casos i la seva interrelació amb el VIH
El Govern ha aprovat el Pla d'Acció enfront del virus d'immunodeficiència humana (VIH) i altres infeccions de transmissió sexual (ITS) 2016-2020. El planejament, consensuat en el si de la Comissió Interdepartamental de la Sida a Catalunya (CISC), busca implantar les mesures necessàries per reduir la incidència de la infecció per VIH i altres ITS. La situació epidemiològica a Catalunya, en línia amb la registrada a la resta d'Europa, mostra una tendència a l'increment d'aquestes infeccions.
 
El nou Pla presenta dos elements nous importants respecte a l’anterior :
 
•              Incorpora accions per fer front també a altres infeccions de transmissió sexual; el motiu és l’augment dels casos i la seva interrelació amb el VIH.
 
•              Dona més rellevància a la perspectiva qualitativa de l’avaluació, fet que permet apropar-se a la realitat amb més profunditat.
 
El Pla, sostenible, dinàmic i viable des del consens, també n’inclou un d’específic per a la prevenció del VIH i altres ITS entre els homes que tenen relacions sexuals amb altres homes, el qual preveu intervencions que van des de la vigilància epidemiològica fins a l’atenció sanitària i social, passant per la prevenció i el diagnòstic precoç dirigides a aquest col·lectiu, clau per la seva especial afectació.
 
El Pla d'Acció enfront del VIH i altres ITS 2016-2020, que ha de ser el marc d’acció de les polítiques que en aquest àmbit es despleguin a Catalunya, està elaborat amb una metodologia participativa que dona veu a les institucions, a la comunitat científica, al món local i al tercer sector.  En el Pla hi ha participat prop de 50 organismes i entitats.
 
Preveu 16 objectius generals, 42 d'específics i 146 actuacions fixades en quatre eixos:
 
-       Millorar el monitoratge i l’avaluació establint innovacions en la recerca
-       Reduir la incidència i el retard del diagnòstic del VIH i altres ITS
-       Millorar l’atenció integral i la qualitat de vida de les persones que viuen amb aquestes infeccions
-       Promoure una resposta social constructiva fomentant la inclusió social i fent front a l’estigma, tot mantenint els principis d’equitat, respecte a la diversitat i la no discriminació.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined