El Govern aprova un model integral de gestió de subvencions i ajuts que integra l'ús dels mitjans electrònics en totes les fases del procediment

El Govern aprova un model integral de gestió de subvencions i ajuts que integra l'ús dels mitjans electrònics en totes les fases del procediment

El nou model garantirà l'accés a la informació per part dels ciutadans, per tal de complir amb la Llei de transparència i bon govern

query_builder   28 febrer 2017 17:45

event_note Nota de premsa

El Govern aprova un model integral de gestió de subvencions i ajuts que integra l'ús dels mitjans electrònics en totes les fases del procediment

El nou model garantirà l'accés a la informació per part dels ciutadans, per tal de complir amb la Llei de transparència i bon govern


  • La creació de la plataforma Tramitador d’Ajuts i Subvencions (TAIS) permetrà realitzar la gestió i el control de la tramitació d’ajuts de forma integral durant tota la vida del procediment administratiu
 
El Govern ha aprovat el Model integral de gestió de subvencions i ajuts que té com a objectiu incorporar l’ús dels mitjans electrònics en totes les fases del procediment administratiu d’atorgament de subvencions i ajuts de la Generalitat de Catalunya, així com facilitar el compliment de la Llei de transparència i bon govern.
 
El nou model de gestió  implica la creació del Tramitador d’Ajuts i Subvencions (TAIS), una plataforma de tramitació electrònica integrada amb l’arquitectura d’aplicacions corporatives de la Generalitat de Catalunya des d’on es realitzarà la gestió i el control de la tramitació d’ajuts de forma integral al llarg de tota la vida del procediment administratiu d’atorgament de subvencions. Aquesta plataforma permetrà interconnectar tota la informació pública en matèria de subvencions, la qual cosa resulta fonamental per respondre a les exigències de transparència, accés a la informació pública i bon govern, previstes per la llei de transparència.
 
Amb aquest nou Model integral de subvencions i ajuts es podran vincular tots els aspectes relacionats amb el cicle de vida dels ajuts i subvencions, des de la concepció de les polítiques de subvenció, fins a la seva fiscalització i control econòmic, o l’avaluació de la seva eficàcia, tenint en compte també aspectes com la transparència, la interacció amb la ciutadania i la detecció i gestió del frau.
 
El Model integral de subvencions i ajuts té la següent ’estructura funcional:
 
·       Tramitador d’Ajuts i Subvencions (TAIS): plataforma de tramitació electrònica integrada amb l’arquitectura d’aplicacions corporatives de la Generalitat de Catalunya. Realitza la gestió integral del cicle de vida de les subvencions.
 
·       Dades de Tramitació: Repositori que consolida el conjunt de dades procedents del tramitador amb aquelles procedents d’altres fonts.
 
·       Gestió de Convocatòries: Repositori d’informació centralitzada de les dades de tramitació de les convocatòries de subvencions realitzades.
 
·       Business Intelligence: Sistema d’explotació de dades que consolidarà informació sobre beneficiaris, subvencions i convocatòries, expedients i altres. Incorporarà també dades obtingudes de fonts externes. Inclourà, entre d’altres funcionalitats, informes predefinits i un quadre de comandament. L’objectiu de la plataforma de Business Intelligence serà obtenir indicadors relacionats amb les subvencions de la Generalitat de Catalunya, realitzar anàlisis estadístiques, permetre obtenir quadres de comandament, segmentar la informació segons territoris i organitzar la informació segons les necessitats dels usuaris.
 
·       Canal multidispositiu que implementarà una solució eficient i intuïtiva per al ciutadà sobre les subvencions i ajuts existents, amb informació integrada i actualitzada, personalització en funció del perfil, serveis d’ajuda i suport a la cerca de subvencions, entre d’altres prestacions i funcionalitats.
 
·       Gestió del frau: Sistema d’explotació de dades històriques dels beneficiaris, tant des de fonts internes com externes, així com dels diferents tramitadors i del sistema de justificació, per detectar patrons de frau i contribuir a guiar els sistemes i recursos destinats al control. Aquesta funcionalitat ha de permetre informar els sistemes tramitadors de quin és el perfil de risc i la probabilitat de frau per adaptar les mesures de prevenció i detecció.
 
Per tal de garantir l’efectivitat del nou sistema s’ha creat un Comitè Director del Tramitador d’Ajuts i Subvencions amb la funció de supervisar l’aplicació corporativa del TAIS, identificar i aprovar àrees de millora i proposar les seves adequacions d’acord amb l’evolució del Model integral de gestió de subvencions i ajuts.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined