nano

Munté: "El Govern i la Fundació Via-Guasp compartim la lluita per disposar d'una societat més inclusiva, més justa i on tothom tingui les mateixes oportunitats"

La consellera de la Presidència ha inaugurat aquest matí la nova seu de la Fundació Tutelar Via-Guasp per a la tutela del malalt mental i de la Residència La Ginesta

query_builder   25 maig 2017 16:19

event_note Nota de premsa

Munté: "El Govern i la Fundació Via-Guasp compartim la lluita per disposar d'una societat més inclusiva, més justa i on tothom tingui les mateixes oportunitats"

La consellera de la Presidència ha inaugurat aquest matí la nova seu de la Fundació Tutelar Via-Guasp per a la tutela del malalt mental i de la Residència La Ginesta

 
Foto de grup
La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha lloat aquest matí la tasca duta a terme per la Fundació Tutelar Via-Guasp que ja fa 40 anys que lluita amb l’objectiu de “proporcionar la màxima qualitat de vida, suport a les seves famílies i cercar la seva integració social i laboral” dels malalts mentals.
 
La portaveu del Govern així ho ha destacat en el parlament que ha fet aquest matí en l’acte d’inauguració de les noves instal·lacions de l’edifici on s’allotja aquesta fundació i la Residència La Ginesta, que actualment acull 45 persones.
 
“Des del Govern no només reconeixem, agraïm i aplaudim aquesta iniciativa, sinó que la compartim al 100%”, i això “no són paraules ni propòsits sinó que son realitats el que hem incorporat al nostre pla de Govern” ha afirmat la consellera, que ha posat com a exemple el Pla Integral d’atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions que es va presentar el passat mes de març al Palau de la Generalitat.
 
En aquest sentit, Munté ha ressaltat que el Govern i la Fundació Via-Guasp “perseguim uns objectius àmpliament compartits: la lluita contra l’estigma a les persones amb trastorn mental i addiccions, la màxima atenció sobre els infants, joves i el suport a la xarxa associativa”. Tot i que “les entitats heu estat molt soles inicialment”, ha dit, “ara ja compteu amb el suport de les institucions i compartim aquesta lluita per disposar d’una societat més inclusiva, més justa i on tothom tingui les mateixes oportunitats per tal de progressar”. Per aquest motiu, “tots els departaments hi estem implicats, perquè el que volem és que aquesta atenció sobre les persones amb trastorn mental també sigui el més integral possible”, ha reblat.
 
Tanmateix, la consellera de la Presidència ha reconegut que “queda molta feina per fer”, sobretot, “per sensibilitzar la societat i els mitjans de comunicació” i procurar que “els estereotips quedin enrere”. I per això Munté s’ha compromès “a prioritzar els màxims recursos per atendre les necessitats, per treballar al vostre costat i per dotar de més eines entitats com la Fundació Via Guasp”.
 
Des del Govern “volem continuar treballant des de la màxima col·laboració perquè sabem que aquesta és la combinació guanyadora” ha afirmat la portaveu del Govern, perquè “quan anem plegats, quan lluitem plegats” les administracions, les entitats i els voluntaris, “som imparables i podem aconseguir canvis socials molt importants, que són els que finalment perseguim tots” ha conclòs.
 
A l’acte d’inauguració d’avui hi ha assistit també el director general de Protecció Social del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Joan Ramon Ruiz; la fundadora i directora d’AREP, Joana Mª Guasp; la gerent de la Fundació Via.Guasp, Montserrat Villagrassa i altres membres del Patronat.
 
La Fundació Via-Guasp es va crear l’any 1989, fruit d’una assemblea general de l’associació AREP (Associació per la Rehabilitació de Malalt Psíquic creada l’any 1979). La posada en marxa d’aquesta fundació responia a la preocupació dels pares i familiars de joves afectats per malaltia mental sobre el futur d’aquestes persones el dia que ells faltessin.

4  

Imatges

Foto de la consellera Munté visitant la Residència La Ginesta

Foto de la consellera Munté visitant la Residència La Ginesta 163

Foto de grup

Foto de grup 172

La consellera Munté durant el seu parlament

La consellera Munté durant el seu parlament 231

Acte d'inauguració de la seu de la Fundació Via-Guasp i Residència la Ginesta

Acte d'inauguració de la seu de la Fundació Via-Guasp i Residència la Ginesta 101

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined