renda garantida

El Govern crea el Programa per a la gestió de la Renda Garantida, que permet contractar 403 persones

El Govern n'ha acordat la creació, que establirà tots els mecanismes de gestió de la prestació

query_builder   25 juliol 2017 15:39

event_note Nota de premsa

El Govern crea el Programa per a la gestió de la Renda Garantida, que permet contractar 403 persones

El Govern n'ha acordat la creació, que establirà tots els mecanismes de gestió de la prestació


El Govern ha acordat la creació del Programa per a la gestió de la Renda Garantida de Ciutadania, que permetrà contractar 403 persones en data 1 de setembre per dur a terme les tasques associades a la gestió d’aquesta prestació, com les tasques d’informació i assessorament, la recepció de demandes o la gestió de sol·licituds.
 
El nou personal es repartirà entre les unitats i serveis encarregats de gestionar de la Renda Garantida de Ciutadania. D’aquesta manera, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, la Direcció General d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa,  la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària i les Oficines d’Atenció Ciutadana, la Direcció General de Protecció Social rebran el reforç de professionals necessari per donar resposta al desplegament d’aquest nou dret social. Al seu torn, la millora del dimensionament dels professionals dels serveis socials associada al Contracte Programa del Departament, completarà la cobertura de necessitats.
 
La Renda Garantida de Ciutadania és un nou dret subjectiu que vol lluitar contra les desigualtats i garantir que totes les persones que viuen en situació de vulnerabilitat tinguin els ingressos mínims necessaris. Aquesta xifra s’estableix en base a l’Índex de Renda de Suficiència de Catalunya, que actualment és de 664 euros al mes. Tot i així, l’aplicació d’aquesta nova prestació serà gradual. A partir del 15 de setembre els beneficiaris cobraran un 85% de la prestació, una xifra que anirà augmentant fins arribar al 100% a l’abril de 2020. D’aquesta manera, els primers perceptors cobraran 564€ al mes en cas de tractar-se d’una persona sola, 836 euros en cas de dos adults i 75 euros més per infant fins a un màxim de 3.
 
Així doncs, a partir de l’aplicació de la Renda Garantida, totes aquelles persones que compleixin els requisits podran sol·licitar aquesta prestació i rebre aquest import alhora que duen a terme un pla d’inserció laboral o social, en el cas de ser persones que en aquell moment no puguin treballar. En cas de no seguir aquest pla, els beneficiaris perdrien 150 euros de la Renda.
 
Amb aquesta política, el Govern vol posar un topall mínim d’ingressos per a totes les persones. Així doncs i en coherència amb aquesta voluntat, a partir d’aquest setembre totes les prestacions passaran a complementar-se fins arribar a 564 euros -664 euros a l’abril de 2020- per a totes aquelles persones sense ingressos ni patrimoni excepte el domicili habitual.
 
La nova prestació es podrà començar a sol·licitar a partir del 15 de setembre. Per fer-ho, les persones interessades hauran de demanar cita prèvia a través de la web rendagarantida.gencat.cat o trucant a un telèfon gratuït. Un cop sol·licitada la cita prèvia, es dirigirà a les persones demandants, segons el seu perfil, a una oficina del Servei d’Ocupació de Catalunya o bé a una Oficina d’Afers Socials i Famílies on hauran d’entregar tota la documentació necessària per cursar la sol·licitud de la Renda Garantida. Finalment i en funció de la realitat de la persona demandant, aquesta sol·licitud serà tramesa a la Direcció General d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa o a la Direcció General de Protecció Social, que avaluaran la documentació aportada i resoldran la sol·licitud.
 
Existeixen, però, dues excepcions en el procés de sol·licituds i és que els actuals beneficiaris de la Renda Mínima d’Inserció o de complements de Pensions No Contributives passaran automàticament a percebre la Renda Garantida de Ciutadania o el complement.
 
La Renda Garantida de Ciutadania va ser aprovada el passat 13 de juliol per unanimitat al Parlament de Catalunya a proposta del Govern de la Generalitat, que a través del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies havia negociat un acord amb la comissió promotora de la ILP.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined